Bárány osso bucco sajtos-spenóttal töltött raviolival
sponsored links
Szülinapomra evvel leptem meg magam és a családomat. Nem nagyon nagy macera, mégis különleges ebéd. Mondjuk nem a piacon vettem a húst, hanem a Lidlben az Új-Zélandi szeletelt báránycombot. Kísérteties emlékek támadtak fel bennem, mert valaha így készítettem kenguru steaket is, ami messze elmaradt az elvárásaimtól, de ez a választás igazi siker volt.
Hozzávalók: 3 fõ részére
Az osso buccohoz:
A raviolihoz:
A tésztához:
A töltelékhez:
a fõzéshez:
Elkészítése:
A bárányszeleteket kivettem a hûtõbõl és a pulton hagytam, hogy szoba hõmérsékletûre melegedjenek. Csak ekkor megsóztam, borsoztam õket és beleforgattam lisztbe. Felforrósított olajon mindkét oldalukat 3-3 percig elõsütöttem, majd tányérra szedtem. A lábast kitöröltem konyhai törlõvel és 2 kanálnyi olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát. Míg pirult, ugyanakkora kockákra felvágtam a sárgarépát, szárzellert és a fokhagymát, amit a megpirult hagymához adtam és tovább pároltam néhány percig. Rászedtem a hússzeleteket úgy, hogy zöldség minden rétegben legyen, rádobtam a két szál rozmaringot és felöntöttem a rozéval. Addig forraltam, míg az alkoholtartalma elpárolgott, majd az alaplét is hozzáadtam, lefedtem az edényt és a 150 fokos sütõbe tettem, ahol még fél órát sütöttem így. Aztán a tetejét levettem, ráreszeltem a citromhéjat és hozzákevertem a sûrített paradicsomot és további negyed órát sütöttem fedõ nélkül. Így jól besûrûsödött a ragu.
Mielõtt neki álltam volna a hús készítésének, robotgépben a tészta hozzávalóit összegyúrtam és folpackba csomagolva a hûtõbe tettem a tésztát pihenni.
Miután a húst a sütõre bíztam, nekiláttam a tészta töltelékének elkészítéséhez. A spenótot egy kanál olajon elkezdtem nagy lángon pirítani, közben sóztam,borsoztam, ráreszeltem két kisebb gerezd fokhagymát és addig sütöttem, míg a víztartalma elpárolgott. Hagytam kihûlni, majd összekevertem a cottage chees-zel.
A pihentetett tésztát kinyújtottam, 9 cm átmérõjû köröket szabtam ki belõle, megtöltöttem a spenótos sajttal, a széleit vízzel megkenve összetapasztottam. Vizet forraltam, megsóztam és hatosával megfõztem a raviolikat 3 perc alatt. A kész tésztát olvasztott vajas serpenyõben forgattam meg.
Igazán megérte a fáradozást, mert osztatlan sikert arattam vele.
Hozzávalók: 3 fõ részére
Az osso buccohoz:
- fejenként 35 dkg csontos báránycomb szelet
- 1 nagy fel vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller
- 2 közepes sárgarépa
- 3-4 ek olívaolaj
- Maldon só
- frissen õrölt bors
- 5 dkg liszt
- 2,5 dl zöldségalaplé
- 3 dl rozé
- 2 szál rozmaring
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 ek sûrített paradicsom
A raviolihoz:
A tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg durumliszt
- 1 csipet sáfrány
- 1 csipet füstölt paprika
- 1 csipet só
- 1 tk olívaolaj
A töltelékhez:
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg darabos mirelit spenót
- 1 kk só
- frissen õrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg cottage chees
a fõzéshez:
- 4 liter víz
- 1 púpozott ek só
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A bárányszeleteket kivettem a hûtõbõl és a pulton hagytam, hogy szoba hõmérsékletûre melegedjenek. Csak ekkor megsóztam, borsoztam õket és beleforgattam lisztbe. Felforrósított olajon mindkét oldalukat 3-3 percig elõsütöttem, majd tányérra szedtem. A lábast kitöröltem konyhai törlõvel és 2 kanálnyi olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát. Míg pirult, ugyanakkora kockákra felvágtam a sárgarépát, szárzellert és a fokhagymát, amit a megpirult hagymához adtam és tovább pároltam néhány percig. Rászedtem a hússzeleteket úgy, hogy zöldség minden rétegben legyen, rádobtam a két szál rozmaringot és felöntöttem a rozéval. Addig forraltam, míg az alkoholtartalma elpárolgott, majd az alaplét is hozzáadtam, lefedtem az edényt és a 150 fokos sütõbe tettem, ahol még fél órát sütöttem így. Aztán a tetejét levettem, ráreszeltem a citromhéjat és hozzákevertem a sûrített paradicsomot és további negyed órát sütöttem fedõ nélkül. Így jól besûrûsödött a ragu.
Mielõtt neki álltam volna a hús készítésének, robotgépben a tészta hozzávalóit összegyúrtam és folpackba csomagolva a hûtõbe tettem a tésztát pihenni.
Miután a húst a sütõre bíztam, nekiláttam a tészta töltelékének elkészítéséhez. A spenótot egy kanál olajon elkezdtem nagy lángon pirítani, közben sóztam,borsoztam, ráreszeltem két kisebb gerezd fokhagymát és addig sütöttem, míg a víztartalma elpárolgott. Hagytam kihûlni, majd összekevertem a cottage chees-zel.
A pihentetett tésztát kinyújtottam, 9 cm átmérõjû köröket szabtam ki belõle, megtöltöttem a spenótos sajttal, a széleit vízzel megkenve összetapasztottam. Vizet forraltam, megsóztam és hatosával megfõztem a raviolikat 3 perc alatt. A kész tésztát olvasztott vajas serpenyõben forgattam meg.
Igazán megérte a fáradozást, mert osztatlan sikert arattam vele.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.