Bárány alakú fehérkenyér

2014-04-18

sponsored links






   
     Birka, barka, berkenye, Eljött húsvét reggele. 
    
Rózsavizet Erzsónak, Piros tojást Ferkónak!

    Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek !





Hozzávalók:
60 dkg liszt
350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
3 dkg friss élesztõ
2 teáskanál só
1 evõkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 tojás.

Elkészítése :

A hozzávalókból készítsünk kelt tésztát és kelesszük duplájára.
Ezután gyúrjuk át a levegõtõl és alakítsunk egy cipót.
Vágjuk le a tésztából kb egy ökölnyi darabot , ebbõl lesz a feje és a füle.


A többit vágjuk 25 egyenlõ darabbá.


Egyesével sodorjunk ki és tekerjük fel, majd rakjuk sorra a fej mellé 
ötösével kissé eltolva a csigákat




A feje felé 4 db csigát rakjunk.



Az utolsó tésztát vágjuk ketté és sodorjuk ki a bárány lábait.
Szemének és az orrának nyomjuk be egy egy mazsolát.
Kelesszük duplájára kb 40 perc.



Sütés elõtt spricceljük le a kenyér felületét vízzel.
Elõmelegített sütõben 180 fokon gáz 3. fokon készre sütjük
Sütés után ismét spricceljük le a kenyér felületét vízzel, és tegyük kenyérrácsra hûlni.



                   


Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/barany-...

sponsored links

Keres?s