Burgonya és darált hús avagy Picit más, picit fûszeres

2018-07-23

sponsored links


Rakott krumplit kívántam, picit máshogy, picit fûszeresebben.











FÛSZERES RAKOTT BURGONYA,
   DARÁLT HÚSSAL ÉS SAJTTAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
80 dkg burgonya
10 dkg kenyérszalonna
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
20 dkg paprika (2db.)
10 dkg paradicsom (1db)
4 db fõtt tojás
1 nagy p. tejföl (450g)
10-15 dkg trappista sajt
fûszerpaprika
kakukkfû
oregánó
lestyán
bors, só
A burgonyát héjában megfõzzük, megpucoljuk.
A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, befûszerezzük, (nálam a kakukkfû volt az uralkodó íz), meghintjük egy kevés fûszerpaprikával, és vízzel felöntve, pörkölt módján puhára fõzzük, (kb.35 perc), a levét, szaftját minimálisra forraljuk. Közben felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, és a fõzés utolsó 5 percében a hozzáadjuk a húshoz, majd már a tûzrõl levéve, két gerezd zúzott fokhagymát és 2-3 evõkanál tejfölt is belekeverünk.
Egy kis tepsit vékonyan kizsírozunk és finoman megszórjuk zsemlemorzsával.
A burgonya 3/4 részét felkarikázzuk, és a tepsi aljára pakoljuk, a megpucolt fõtt tojásokat, felkockázzuk és a burgonyára szórjuk, ráborítjuk a darált húsos részt, jól lenyomkodjuk.
A félretett burgonyát, és a sajtot, kis kockára daraboljuk, aztán a maradék tejföllel összekeverjük és darált húsra öntjük, egységesen eloszlatjuk rajta.
180-200 fokos sütõben, 40-50 perc alatt szépen összesütjük, megpirítjuk.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s