Burgonya és babsaláta variációk

2012-01-02

sponsored links

Talán már írtam valahol, hogy mi a férjemmel nem magyon férünk meg együtt a konyhában. Mindkettõnknek meglehetõsen határozott elképzelése van arról, hogy mit hogyan kellene készíteni, ez pedig elõbb-utóbb szóváltáshoz vezet. Nem komoly persze a dolog, de szép lassan megtanultuk békén hagyni a másikat a konyhában. Az elõszilveszteri bulinkra ezúttal õ vállalta a fõzést (ami végül átcsúszott ugyan hozzám, de nem ez a lényeg). Krumpli és babsalátát szeretett volna készíteni többek közt. Majonézesen. Amivel nekem alapesetben nincs is semmi bajom, de ezúttal nagyon nem kívántam. Ezért aztán megkértem, hadd csináljam a saláták felét én, úgy ahogy én szeretném. Így lett aztán összesen négyféle saláta.

A saláták egyszerre, egyformán indultak:

A krumplit (fõzni való, piros héjú) héjában, sós vízben megfõztem, meghámoztam (pár percre hideg vízbe szoktam tenni a forró krumplikat, így könnyen leválik a héja és a kezünk is túléli a dolgot), felszeleteltem. Igyekezzünk még melegen/langyosan felhasználni õket, hogy jobban magába szívják az ízeket.

A babot éjszakára beáztattuk, majd sós, fûszereres (babérlevél, bors, fokhagyma) vízben szintén megfõztük. Az összes salátába került még lilahagyma is, amelyet elõre felszeletelt a férjem a ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/01/02/burg...

sponsored links

Keres?s