Burger?s Bar ? Up to Million

2014-04-07

sponsored links

Tavaly szeptember elejĂ©n mĂĄr ettem egyet a Kolosy tĂ©ren a Spirit Food-nĂĄl, ami azĂłta pĂĄr mĂ©terrel arrĂ©bb költözött egy nagyobb terĂŒlettel bĂ­rĂł helybe. A kĂ­nĂĄlat is erĂ”södött van gyros is azĂłta illetve garnĂ©larĂĄkfarok burgonyafĂ©szekben, utĂłbbi egĂ©szen csĂĄbĂ­tĂł. Ezen tovĂĄbblĂ©pve viszont az ĂĄtlĂłs szomszĂ©dsĂĄgban megnyitott a Burger’s Bar. Egy ideje ezt is halogattam, de vĂ©gĂŒl sikerĂŒlt egy cimborĂĄval betĂ©rni egy esti tesztre.

A belsĂ” rendkĂ­vĂŒl hangulatos Ă©s vidĂĄm. SzĂ­nes elemek tömkelege Ă©s talĂĄn a bĂștorok sokaknak ismerĂ”s lehet, mivel többnyire ilyen darabokkal kĂ­noztĂĄk a lakossĂĄg jĂł rĂ©szĂ©t anno az iskolĂĄban. Hatalmas kirakatĂŒvegek olyan hangulatot rittyentenek mintha HollandiĂĄban ĂŒlnĂ©nk, tĂ©nyleg mindent lĂĄtni kintrĂ”l.

Az Ă©tlap mĂĄr a dizĂĄjnjĂĄval rabul ejtett, retro stĂ­lusjegyeket hasznĂĄl leginkĂĄbb amit egy jĂłl ĂĄtgondolt Ă©s felĂ©pĂ­tett rendszerbe tuszkoltak bele. Burger fronton 8 kĂŒlönbözĂ” összeĂĄllĂ­tĂĄs szerepel, melyek többsĂ©gĂ©t hĂĄrom kĂŒlönbözĂ” hĂșspogĂĄcsa mĂ©rettel kĂ©rhetĂŒnk. Sorban a harmadikĂĄnĂĄl van egy ilyen plusz figyelmeztetĂ©s, hogy “csak sajĂĄt felelĂ”ssĂ©gre” nekem se kellett ennĂ©l több, Ășgy rĂĄkattantam az extrĂ©m csĂ­pĂ”s szĂłszra, mint hĂŒlyegyerek a nyalĂłkĂĄra. A leĂ­rĂĄs ennyiben ki is merĂŒlt, annyival toldottam mĂ©g a törtĂ©neten, hogy közepes azaz 160 grammos hĂșssal kĂ©rtem, illetve az egĂ©szet menĂŒzve ami köretkĂ©nt  hĂĄzi hasĂĄbburgonyĂĄt Ă©s szörpöt jelent. (vĂĄrakozĂĄs közben fordĂ­tottam egyet az Ă©tlapon ahol meglĂĄttam, hogy lehet IKEA-san összerakni is burgert, na mindegy majd legközelebb)

EsztĂ©tikai megjelenĂ©s: A csomagolĂĄs is kivĂĄlĂł, sajĂĄt logĂłs zsĂ­rpapĂ­rba tekertĂ©k a burgert. A köret egy kerek minitĂĄlon kapott helyett, a mĂĄrtogatĂłs szĂłsz pedig talĂĄn a legszerencsĂ©tlenebb mind közĂŒl mivel csak egy hagyomĂĄnyos ĂĄttetszĂ” mĂ»anyag pikszist kapott. A szendvics zsemlĂ©je elsĂ”re meglepett. Finoman mĂĄkkal van beszĂłrva formĂĄra pedig nekem egybĂ”l a csĂĄszĂĄrzsemlĂ©t idĂ©zi Ă©s nem csak formĂĄra hanem mĂ©retre is. MĂ©retes salĂĄtalevĂ©l lĂłg ki minden irĂĄnybĂłl. Pörgetve megcsodĂĄlhatjuk mĂ©g a paradicsom karikĂĄt, illetve egy aprĂł csĂ­k hagymĂĄt is. Ennyivel körĂŒlbelĂŒl ki is fĂșjt a belsĂ”, nem mondanĂĄm, hogy roskadozik a szendvics önmaga töltĂ”tömegĂ©tĂ”l. A fedelĂ©t leemelve meglĂĄtjuk magĂĄt a pogĂĄcsĂĄt is teljes pompĂĄjĂĄban, jĂłl ĂĄtsĂŒtött Ă©s rendkĂ­vĂŒl szabĂĄlyos tĂ­pus. A fedĂ©lben lakozik az erĂ”s, messzirĂ”l lĂĄtszik, hogy a csĂ­pĂ”s szĂłsz oda koncentrĂĄlĂłdik. A szörp sajĂĄt logĂłs poharat kapott szintĂ©n, rohadt jĂłl nĂ©z ki be kell valljam.

Pont: 8/10

ÍzvilĂĄg: A zsemle Ă­zre is hasonlĂ­t a csĂĄszĂĄrhoz, kicsit a reggeli pĂĄrizsis szendvicsek Ă©lmĂ©nyĂ©t idĂ©zi, sokszor meg kell magam gyĂ”znöm, hogy ez biza burger azĂ©rt. A zöldsĂ©gek közĂŒl egyik sem egy ĂŒberalles Ă­zkirĂĄly, de panaszkodni sem szabad rĂĄjuk. A hĂșs minimĂĄlisan fĂ»szeres, jĂłl ĂĄtsĂŒtött. A csĂ­pĂ”s szĂłsszal tĂ©nyleg nem viccelnek azĂ©rt ez meg tudta izzasztani a homlokomat Ă©s pĂĄr zsepit is elhasznĂĄltam Ă©s nem azĂ©rt mert rĂĄm tört a fĂ©ktelen “romantika”. HiĂĄnyolok legalĂĄbb egy karakteresebb feltĂ©tet belĂ”le, Ă­gy kicsit puritĂĄn lett, bĂĄr egyĂ©rtelmĂ»en kijön az, hogy ez brutĂĄl csĂ­pĂ”s tud lenni. A burgonya enyhe sĂłzĂĄssal Ă©s a szĂłsz tunkolĂĄsĂĄval kivĂĄlĂł, utĂłbbi fĂ”kĂ©nt majonĂ©zes alapokkal dolgozik. A szörp nem Ă©ppen a nagyi fĂ©le amitĂ”l összeragad a seggĂŒnk, inkĂĄbb szolid Ă©s aranyos, nem tĂșl intenzĂ­v Ă­zĂ».

Pont: 7/10

 

MennyisĂ©g: A hĂșs Ă©rzĂ©sre megvan 160 grammos, nincs kispĂłrolva semmi. A csĂ­pĂ”s szĂłsz tökĂ©letesen elĂ©g, rendkĂ­vĂŒli Ă©lmĂ©nyeket tud mĂĄsnap is nyĂșjtani, nem ĂĄrt ha van a közelben egy kĂĄd tele jeges vĂ­zzel. A burgert magĂĄt nem Ă©rzem egy ĂŒtleg mennyisĂ©gnek, nem az a bĂ©lfal repesztĂ” pĂ©ldĂĄny, mindenkĂ©ppen kell mellĂ© a köret, hogy jĂłl lakjunk azĂ©rt. A mĂĄrtogatĂłs szĂłsz leginkĂĄbb azĂ©rt tĂ»nik el pillanatok alatt, mert azzal ĂĄtmenetileg tudjuk a tĂŒzet oltani, de sajnos egy vödörrel is elfogyna nagyobb gond nĂ©lkĂŒl. A szörp hĂĄrom decije egy ilyen csĂ­pĂ”s verziĂłhoz igencsak kevĂ©s, meg inkĂĄbb tejjel kellene hĂ»teni az Ă­zlelĂ”bimbĂłkat, jĂłval hatĂĄsosabb megoldĂĄs. Az egĂ©sz mindensĂ©get felfalva egy nagyon halovĂĄny nĂ©gy ĂłrĂĄs adagnak Ă©rzĂ”dik, kicsit combosabb Ă©s jobban felszerelt burgert kellett volna vĂĄlasztanom.

Pont: 7/10

Ár/Ă©rtĂ©k: Az Up to Million közepes hĂșssal 1520 forint, amit a menĂŒvel tovĂĄbb fejelnĂŒnk Ășjabb 450 forinttal, azaz mĂĄris 2000 hatĂĄrĂĄban talĂĄljuk magunkat. EnnyiĂ©rt nem ez a legjobb fogĂĄs a vĂĄrosban, Ă©rtem ezalatt fĂ”leg a burgerre magĂĄra, nekem a csĂ­pĂ”ssĂ©ge mellett tĂșl egyszerĂ» a salĂĄta levelĂ©vel Ă©s a karika paradicsomĂĄval. A hely maga viszont csillagos ötös, a hangulat Ă©s a szĂ­nek tökĂ©letesek igazi randihely ÓbudĂĄn. Az NSA jelentĂ©sei alapjĂĄn a Burger’s Bar rendkĂ­vĂŒl közeli kapcsolatban ĂĄll az Arizona Grill netes felĂŒleteken megtalĂĄlhatĂł cĂ©ggel, egĂ©szen pontosan annyira közeli, hogy egy cĂ­m Ă©s telefonszĂĄm tartozik a kĂ©t egysĂ©ghez. Nem tudom, milyen vallĂĄsi okok vezettek ahhoz, hogy Ășj nevet kapjon maga a “bolt”, de talĂĄn egyszer erre is fĂ©ny derĂŒl. A következĂ” tĂĄmadĂĄsom sorĂĄn egĂ©szen biztos, hogy egy sajĂĄt összeĂĄllĂ­tĂĄssal prĂłbĂĄlkozom Ă©s jĂłl telepakolom minden földi jĂłval egy mĂĄsfajta buciba helyezve.

Pont: 6/10

(ha szeretnéd tudni merre is van pontosan ez a brutål csípÔs burger akkor KLIKK IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/burgers-bar-up-to-milli...

sponsored links

Keres?s