Burger King ? King Steakhouse

2017-02-13

sponsored links

Burgerbe tojás? Miért ne! A Burger King nagyjából ezt a bõdületes eszmefuttatást pörgethette, amikor megálmodták legújabb steakhouse szendvicsüket. A tojás mellett más egyéb nagyon egzotikus hozzávalót nem csempésztek a burgerbe, talán nagyon nagy jóindulattal még a pirított hagymát rávehetjük a listára, mint tartalékjátékos.

Kétfajta méretben érkezett az extra összeállítás, egyetlen elem, aminek mennyisége változik a húspogácsa, eggyel illetve kettõvel kérhetjük. A maradék teljesen ugyanaz, egy hajszál eltérés még van, dupla hús esetén egy extra szelet sajt is kijár. Kép alapján naná, hogy mindkettõ olyan szép, hogy többen verset írnának hozzá, de mint sokat próbált kalóz kötelezõnek éreztem kipróbálni, hogy mit is mutat a valóság.

King Steakhouse – Whopper húspogácsa, bacon, tojás, pirított hagyma, sajt és BBQ szósz

A szokásos zöldség felhozatalból ide nem került semmi, tehát se saláta, se uborka, se rizsnek álcázott sima hagyma. Átlagos köntöst kapott a spéci tojásos burger, csak betekerték papírba, semmi doboz nem jár neki. A buci sem hétköznapi, tetején extra szórás figyel, ami már több egyedi, szezonális burger esetében is elõfordult.

semmi látszik üzemmód

Kóstolás során egyértelmû, hogy a tojásos élményre hegyezzük ki magunkat, reménykedünk a folyós, lágy tojás katarzisban. Ez elmarad. Elsõre akkor fagy alább lelkesedésünk, amikor meglátjuk kicsomagolva a burgert, majd a maradék remény akkor szál tova, amikor félbevágjuk és látjuk, hogy ez a tojás, ami belekerült soha az életben nem lesz már lágy. Önmagában a burger, amúgy csúfnak nem nevezhetõ BK szinthez mérten, oldalról nézve is látszik, hogy rogyásig került bele pirított hagyma és vagy egy fél kertnyi paradicsom.

éésss a tojás… sehol

Ízre a tojásból sokat nem érezni, a bacon enyhén sós és a BBQ enyhén édes ízvilága tökéletesen uralja az egészet. A húspogácsa olyan, mint bármelyik másik Whopper pogácsás szendvics, ezen nincs mit túlmagyarázni. A sajt jó hozzá, de a legfájóbb végig a tojás állaga. Persze, ez ízlésfüggõ, de én a kép alapján reménykedtem abban, hogy folyékony lesz legalább egy kicsit.

felezve minden

Adagra a szendvics önmagában nem túl vaskos, mindenképpen menüben kérjük, mert akkor a krumpli és az üdítõ bizony rendesen feltölt és nem fogunk éhezni. Árban menüsítve a közepes mennyiségekben 1790 forint, ami azért nem a legolcsóbb az tény. Egyedi, az is biztos, de az is, hogy ennyiért jobb burgereket kapunk a városban, akár majdnem ugyanígy menüs kivitelben.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/burger-king-king-steakh...

sponsored links

Keres?s