Burger King ? Csibe King Menü

2014-01-27

sponsored links

Jó ideje már, hogy a két õsi gyorsétterem lánctól lett volna post, így vettem a bátorságot és rárobbantam a Burger King egyik szezonális csúcsszendvicsére. Az “Azt csipogják.. Csibehetek a Burger Kingnél” kampány keretein belül két burger és egy csirkeszárnyas ajánlat érhetõ el.

A Csibe King azért fogott meg mivel sonkát rejt és kicsit talán egyedibb, mint a többi. A csirkés burgerekkel nem igazán vagyok kibékülve, nekem az leginkább marhahúst jelent, esetleg sertést. A kép ismét jól megkomponált és rengeteg éhes szemet vonz magára. A lúd legyen kövér ezért menüben kértem, így jár mellé a közepes krumpli és az üdítõ is.

Esztétikai megjelenés: A doboz ismerõsen köszön, hátulján egy dekódolhatatlan jellel, gondoltam R betûre, vagy csak egy eltévedt karikára ami valójában egy számot jelölne, de egyikrõl se tudtam magam meggyõzni. A krumpli szép hosszú szálakból áll, némelyiknél el is gondolkozom, hogy az eredeti krumpli mégis mekkora lehetett, mint egy dinnye? doboz fedelét lepattintva meglátjuk magát a Csibe Kinget is. Igen, most sem sikerült a kép által keltett reményt valóra váltani, de az eddigiekhez képest egész korrekt. Enyhén szezámmagos zsemle az alapja. Alatta két paradicsomkarika amit két szelet sajt követ. A duplázós vonalat tovább követi a sonka, ebbõl is két szelet van, amiket gondosan félbehajtottak. A csirkehús jó alaposan ki lett lapítva, mint a költséghatékony rántott hús. A fedélben van némi majonézes szósz és kis saláta.

Pont: 7/10

Ízvilág: A zsömi szokásos, semmi extrát nem rejtettek el benne. A paradicsom és sajt egész jó. A sonka nem megszokott ez kicsit csempész némi csavart a szendvicsbe. Ízre teljesen rendben van, nem löncs az biztos. A csirkehús meglepett, egyrészt a bundája erõsen fûszeres, másrészt a húst alig érezni alatta. A panírban nem jövök rá, hogy mi ad neki olyan karakteres ízvilágot amit fél órával elfogyasztás után is megérzek. Összességben nem rossz, viszont semmi átütõ erejû csoda nincsen benne. A krumpli jó sós, bár ezt tényleg konyhája és pillanata válogatja.

Pont: 7/10

Mennyiség: A szendvics maga nem egy kilós szörnyeteg, eléggé hamar túl jutunk rajta ha már kellõen éhesen állítunk be Burger Kingékhez. A csirkehusi lehetne egy kicsit vastagabb is, ez az agyonkalapált verzió nem rakja tele éhezõ bendõnket az biztos. Dicséretes, hogy paradicsomból, sajtból és sonkából a duplázást választották, így azért kicsit javul a húspogi után az érzetünk. Önmagában viszont kevés lenne egy fõétkezésnek egy ilyen akárhogy is forgatom a tálcán. Szerencsére menüben kértem ami sokat hoz, ha bedaráljuk a krumpli és jó szénsavas üdítõvel lemossuk az egészet akkor megjön a kellemes bifegõs telített has érzet. Egy bõvebb három órára azért menüben megoldja a bajunkat, magában a szendvicset kerüljük ha a mennyiség a fõ cél.

Pont: 7/10

Ár/érték: Maga a szendvics ha jól emlékszem 1090 forint, de az is lehet, hogy pont egy százassal soványabb. A menü az tutifix, hogy 1490-ért kerül szívélyesen átadásra. Ez ahogy már említettem közepes krumpli és üdítõ, ami mindenképpen megéri ezt a nem túl vaskos felárat. A Csibe King viszont szerintem egy langyos, nem túl extra történet most, elmegy, de egy ilyen akcióban valami sokkal fickósabb összeállításra/hatásra vágytam. Hiányzik a “bang” belõle amibõl megérdemelné, hogy idõszakos akcióba kerüljön. Abban az esetben ha állandó szereplõje lenne az étlapnak azt mondanám, hogy egynek elmegy ámen.

Pont: 6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/burger-king-csibe-king-...

sponsored links

Keres?s