Burger House ? Narancsos-kacsĂĄs pizza

2014-06-29

sponsored links

Kicsit kiszakadva a belvĂĄrosi betondzsungelbĂ”l, kollĂ©gĂĄval kilĂĄtogattunk Dunakeszire ahol egyĂ©b sok lĂĄtvĂĄnyossĂĄg mellett egy Burger House Ă©ttermet is talĂĄlni. A BH lĂĄnc jelenleg hat Ă©ttermet foglal magĂĄba, jelen vannak pĂ©ldĂĄul kĂ©t kĂŒlönbözĂ” plĂĄzĂĄban is. NevĂŒkbĂ”l kifolyĂłlag talĂĄn kicsit Ă©rdekes, hogy pizzĂĄrĂłl lesz szĂł, de Ă©ppen ez az aktuĂĄlis ĂșjĂ­tĂĄs Ă©tlapjukon. A rovat egyelĂ”re hĂĄrom kĂŒlönbözĂ” lehetĂ”sĂ©get kĂ­nĂĄl a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra, espanya, rolls Ă©s narancsos-kacsĂĄs pizza.

A sor vĂ©gĂ©n szereplĂ” pĂ©ldĂĄny dobogtatta meg igazĂĄn szĂ­vem egy igazĂĄn egyszerĂ» ok miatt, nĂĄlunk nincs karĂĄcsony narancsos-kacsa nĂ©lkĂŒl. Ezt ĂĄtemelni egy pizzĂĄra igazi nyĂĄrias ĂŒnnepeket teremt egycsapĂĄsra nĂĄlam. Az Ă©tlap egyik felĂ©n hitvallĂĄsuk talĂĄlhatĂł, miszerint mindent megtesznek a prĂ©mium minĂ”sĂ©gĂ©rt Ă©s csakis kivĂĄlĂł eredeti olasz alapanyagokkal dolgoznak ha pizzĂĄrĂłl van szĂł. Az elsĂ” lĂ©pĂ©stĂ”l az utolsĂłig mindenre figyelnek, legyen az a tĂ©szta összetevĂ”inek megvĂĄlogatĂĄsa vagy Ă©ppen a konyhĂĄban ĂĄltaluk fĂ”zött szĂłszok minĂ”sĂ©ge.

A rĂ©szletesebb leĂ­rĂĄs alapjĂĄn pikĂĄn hagymalekvĂĄr alapra Ă©pĂŒl amire rĂĄtelepĂŒl 15 dkg mozzarella, fĂŒstölt-fĂ”tt kacsamell szelet, szeletelt narancs, kandĂ­rozott narancshĂ©j darabok Ă©s vĂ©gĂŒl metĂ©lĂ”hagyma amit sajĂĄt kertjĂŒkben termesztettek. A törtĂ©net pikantĂ©riĂĄja, hogy szolidan allergiĂĄs vagyok a narancsra, de ennyi ĂĄldozat mindig kell.

EsztĂ©tikai megjelenĂ©s: A tĂĄlalĂĄs mĂĄr egy lĂ©pĂ©ssel beljebb varĂĄzsol minket az olaszos vilĂĄgba, tĂĄnyĂ©r helyett egy falapĂĄton(?) kerĂŒl a vendĂ©g elĂ© ami szerintem kifejezetten stĂ­lusos. A pizza kifejezetten szĂ©p, egyenletes vĂ©kony tĂ©szta amire nem mĂ©rnöki pontossĂĄggal kerĂŒlnek a feltĂ©tek, de mĂ©gis egyenletesen oszlik el, termĂ©szetes hatĂĄst kelt. A sajt itt is egybĂ”l a hagymalekvĂĄros alapra kerĂŒl ami hagyja a többi feltĂ©tet kitĂĄrulkozni, nem fedi le Ă”ket, tĂ©ny Ă©s valĂł, hogy Ă­gy szebb a pizza. A szĂ©leinĂ©l az alap kicsit karakteresebbre sĂŒlt ami a szĂ­nĂ©t illeti, de ez egyfajta kontĂșrt hĂșz neki. FormĂĄra szinte tökĂ©letes kör nem igazĂĄn lehet semmibe belekötni. A kĂ©pzeletbeli szĂ©psĂ©gversenyen nĂĄlam döntĂ”s, lĂĄtszik, hogy odafigyeltek rĂĄ a konyhĂĄban.

Pont: 10/10

ÍzvilĂĄg: Az elsĂ” harapĂĄsnĂĄl Ă©rezni, hogy ez a tĂ©szta iskolapĂ©lda lehetne, kenterbe veri a legtöbb pizzĂĄt. NullĂĄs lisztbĂ”l kĂ©szĂŒlt, nem hittem volna, hogy ez ennyire Ă©rezhetĂ”. Kicsit tartottam tĂ”le, hogy az elhelyezĂ©s miatt a hagymalekvĂĄr elnyomja a sajt Ă­zĂ©t vagy Ă©ppen fordĂ­tva, de szerencsĂ©re mindkettĂ”nek Ă©rezni jellegzetes Ă­zvilĂĄgĂĄt. A sajt ĂĄllagra Ă©s Ă­zre is tökĂ©letes, sokkal nagyobb Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, mint egy növĂ©nyi sajt vacak ami csak arra jĂł, hogy feltapadjon szĂĄjpadlĂĄsunkra. A kacsamell fĂŒstös Ă­zĂ©vel lĂĄgyan omlik szĂ©t szĂĄnkban, amihez ha hozzĂĄcsapunk egy kis narancsot akkor megvan a karĂĄcsonyi Ă©lmĂ©ny azonnal. SzerencsĂ©re nem tĂșl savanyĂș, viszont cserĂ©be igazĂĄn lĂ©dĂșs Ă­gy a kacsa alapbĂłl kicsit szĂĄrazabb Ă©lmĂ©nyĂ©t azonnal kompenzĂĄlja. ÖsszessĂ©gĂ©ben tĂ©nyleg prĂ©mium pizzĂĄrĂłl van szĂł, ilyen finomat nem mindennap fog ki az ember. Rengeteget jelent, hogy az az elsĂ”dleges cĂ©l, hogy finom legyen egy Ă©tel Ă©s nem az, hogy minĂ©l nagyobb legyen a haszon kerĂŒljön az bĂĄrmibe is.

Pont: 10/10


MennyisĂ©g: BĂ” 200 grammbĂłl Ă©pĂ­tkezik a tĂ©szta, ennyibĂ”l körĂŒlbelĂŒl 30 centi ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» pizzĂĄkat lehet kihozni ilyen vastagsĂĄg mellett. Az Ă©tlapon nincsen feltĂŒntetve ĂĄtmĂ©rĂ”, Ă­gy nem tudjuk sokak ĂĄltal imĂĄdott centizĂ©sĂŒnket elvĂ©gezni. A feltĂ©tek közĂŒl egyik sincsen Ă©rtelmetlenĂŒl tĂșlsĂșlyban, Ă­gy minden remekĂŒl harmonizĂĄl. KĂ©t aprĂłsĂĄg ami talĂĄn megjegyezhetĂ”, a narancsot jobban is fel lehetne akĂĄr osztani Ă©s akkor több falatra jutna belĂ”le Ă©s ez szintĂ©n Ă©rvĂ©nyes a metĂ©lĂ”hagymĂĄra, igaz akkor a lĂĄtvĂĄny kicsit csorbul, nagy dilemma. Egy fĂ”nek egy ekkora pizza elegendĂ” kell legyen, szerencsĂ©re a vĂ©gzetes kajakĂłma nem Ă©rt utol, talĂĄn ebben szerepet jĂĄtszik, hogy a tĂ©szta nem egy centi vastag kalĂĄcs. A bĂ” nĂ©gy Ăłra mindenkĂ©ppen Ă©rvĂ©nyes rĂĄ.

Pont: 9/10

Ár/Ă©rtĂ©k: Sajnos egyre igazabb, hogy kezd azon nĂ©zet eluralkodni a lakossĂĄg egy jelentĂ”s rĂ©szĂ©nĂ©l miszerint kb. mindegy mi az csak olcsĂł legyen meg lakjunk jĂłl. Ez alapjĂĄn az ilyen valĂłban minĂ”sĂ©gi pizzĂĄk sajnos alig rĂșghatnak labdĂĄba. A pizza 2190 forintos ĂĄra biztos sokakat sokkĂ©nt Ă©rint, de Ă©rdemes kicsit mögĂ© mĂĄszni a dolgoknak Ă©s rĂĄjönni, hogy a kacsamell Ă©s a minĂ”sĂ©g mozzarella nem a 15 forintos kategĂłriĂĄt jelenti. ÖsszessĂ©gben egy valĂłban finom pizzĂĄrĂłl van szĂł, persze Ă©n sem mondom, hogy mindennap rendelnĂ©k, de idĂ”nkkĂ©nt megteszem feltĂ©ve ha lesz hĂĄzhoz szĂĄllĂ­tva is. LĂĄtszik, hogy elsĂ”dleges cĂ©lja a konyhĂĄnak, hogy a vendĂ©get kulinĂĄris kĂ©nyeztetĂ©sben rĂ©szesĂ­tse, remĂ©ljĂŒk mĂĄsnak is pĂ©ldĂĄt mutatnak.

Pont: 9/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
 
 
 
 
 
 

Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/burger-house-narancsos-...

sponsored links

Keres?s