Bukolyi CsalĂĄdi Birtok- borvacsora

2014-02-27

sponsored links

" A kezdetek:
Több mint egy évtizede kezdÔdött... a gondolatisåg azóta våltozatlan.
ÉdesapĂĄm, Bukolyi LĂĄszlĂł, egykor hobbibĂłl kezdett a szĂ”lĂ”termesztĂ©sbe Ă©s a borkĂ©szĂ­tĂ©sbe. A hobbi kĂ©sĂ”bb fĂ”tevĂ©kenysĂ©ggĂ© vĂĄlt, amit maximĂĄlis odaadĂĄs Ă©s a tökĂ©letessĂ©gre valĂł törekvĂ©s jellemzett. TĂ”sgyökeres egrikĂ©nt sosem ĂĄllt tĂĄvol tĂ”le a bor, de maga sem gondolta volna, hogy ez a ?kezdetben kedvtelĂ©snek indulĂł- dolog ilyen mĂ©rtĂ©kben összeköti a csalĂĄdunkat a szĂ”lĂ”vel Ă©s a borral. 

A nĂ”vĂ©rem Ă©s Ă©n nem ?hivatĂĄsos? borĂĄsz csalĂĄdba szĂŒlettĂŒnk, de a gyerekkorunk Ăłta megĂ©lt Ă©lmĂ©nyek Ă©s a fiatalkĂ©nt szerzett tapasztalatok olyan meghatĂĄrozĂłak voltak szĂĄmunkra, hogy nehezen tudnĂĄnk elkĂ©pzelni a csalĂĄdunk jövĂ”jĂ©t szĂ”lĂ” Ă©s bor nĂ©lkĂŒl.
Mindig is törekedtĂŒnk Ă©rtĂ©kes borok elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re. Olyan borokĂ©ra, amelyek az Ă©lvezeti, beltartalmi Ă©s szĂĄrmazĂĄsi Ă©rtĂ©keik tekintetĂ©ben egyarĂĄnt Ă©lmĂ©nyt jelentenek. Egy jĂłl ĂĄtgondolt, stabil, kissĂ© ?romantikus? elkĂ©pzelĂ©sĂŒnk alakult ki arrĂłl, hogy mi is az Ă©rtĂ©kes bor, ebbe pedig nem fĂ©r bele a durva kemikĂĄliĂĄkkal valĂł permetezĂ©s, a gyomĂ­rtĂłzĂĄs, a ?kukoricaföldrĂ”l? kombĂĄjnnal szĂŒretelt szĂ”lĂ”, vagy a borĂĄszati segĂ©d- Ă©s adalĂ©kanyagok felhasznĂĄlĂĄsa. 


 Az olyan bor is bor, amit kizĂĄrĂłlag ?a gazdasĂĄgi racionalitĂĄs kĂ©szĂ­t?, csak kevĂ©sbĂ© Ă©rtĂ©kes. ÉdesapĂĄm megosztĂł szemĂ©lyisĂ©g, öntörvĂ©nyĂ», sĂ”t kissĂ© mizantrĂłp, ennek ellenĂ©re a tevĂ©kenysĂ©ge Ă©s a borai elismertsĂ©get Ă©s tiszteletet vĂ­vtak ki mind a fogyasztĂłk, mind a borĂĄszkollĂ©gĂĄk körĂ©ben, olyannyira, hogy mĂĄr a kezdeti Ă©vekben is MagyarorszĂĄg legjobb vörösboros termelĂ”i között emlegettĂ©k a nevĂ©t.

?A Nagy-Eged nemzeti kincs!?
MĂĄig Ășgy gondoljuk, hogy a bor minĂ”sĂ©gĂ©t legnagyobb mĂ©rtĂ©kben az alapanyagul szolgĂĄlĂł szĂ”lĂ” minĂ”sĂ©ge hatĂĄrozza meg. HibĂĄtlan szĂ”lĂ” nĂ©lkĂŒl nincs nagy bor! KitĂ»nĂ” termĂ”hely nĂ©lkĂŒl pedig nincs hibĂĄtlan szĂ”lĂ”! ÉdesapĂĄm elvitathatatlan Ă©rdemeket szerzett Eger emblematikus dĂ»lĂ”jĂ©nek, a Nagy-Eged-hegynek az ĂșjjĂĄĂ©lesztĂ©sĂ©ben. Az ezredfordulĂłn Ă” volt az egyetlen ember, aki hajlandĂł Ă©s kĂ©pes volt belevĂĄgni az Ă©vtizedekig pusztulĂł ĂłriĂĄsi Ă©rtĂ©k megmentĂ©sĂ©be. Ha nincs az a kitartĂĄs, szakĂ©rtelem, alĂĄzat Ă©s pĂ©lda nĂ©lkĂŒli igĂ©nyessĂ©g, ami a munkĂĄjĂĄt jellemezte, ma a Nagy-EgedrĂ”l szĂ»rt bor egy rĂ©gmĂșlt idĂ” szĂ©p emlĂ©ke lenne csupĂĄn. MĂĄra mĂ©gis visszakerĂŒlt a hegy az Egri BorvidĂ©k bortĂ©rkĂ©pĂ©re, sĂ”t a trĂłnjĂĄra. 

A jelen és a jövÔ
CĂ©lunk egy olyan csalĂĄdi gazdasĂĄg lĂ©trehozĂĄsa, amely közel önfenntartĂł mĂłdon elĂ©gĂ­ti ki a sajĂĄt szĂŒksĂ©gleteit, valamint a kĂŒlönleges minĂ”sĂ©gĂ» Ă©lelmiszerek irĂĄnt fogĂ©kony fogyasztĂłk igĂ©nyeit. A Bukolyi CsalĂĄdi Birtok mĂ©rete jelenleg 68 hektĂĄr, melybĂ”l közel 45 hektĂĄr a Nagy-Egeden Ă©s annak közvetlen közelĂ©ben talĂĄlhatĂł. A borĂĄszatunk jövĂ”je szempontjĂĄbĂłl meghatĂĄrozĂł potenciĂĄllal bĂ­r egy 5 hektĂĄros, csodĂĄlatos, teraszos terĂŒlet a Nagy-Eged szĂ­vĂ©ben. Ez a birtokrĂ©sz ökolĂłgiai, klimatikus, geomorfolĂłgiai, edafikus Ă©s botanikai szempontbĂłl is rendkĂ­vĂŒl gazdag, szinte egyedĂŒlĂĄllĂł. Egy klasszikus növĂ©nytermesztĂ©si kultĂșra felelevenĂ­tĂ©sĂ©vel törekszĂŒnk ennek a kĂŒlönleges Ă©rtĂ©knek a megĂ”rzĂ©sĂ©re. Itt nem szĂ”lĂ”ĂŒltetvĂ©nyt, hanem szĂ”lĂ”skertet fogunk lĂ©trehozni, ami nem pusztĂĄn egy mezĂ”gazdasĂĄgi monokultĂșra, hanem egy komplex, a termĂ©szettel összhangban mĂ»ködĂ” mintagazdasĂĄg lesz: a Nagy-Eged csodĂĄlatos termĂ©szeti Ă©rtĂ©kei Ă©s a jĂłra törekvĂ” ember harmĂłniĂĄja.
Fokozatosan vonjuk mĂ»velĂ©sbe az eddig parlagon hagyott terĂŒleteket, de nemcsak szĂ”lĂ”t, hanem szĂĄmos egyĂ©b kultĂșrnövĂ©nyt is termesztĂŒnk, sĂ”t igyekszĂŒnk a terĂŒleteinken termĂ” vadnövĂ©nyek termĂ©sĂ©t is összegyĂ»jteni Ă©s felhasznĂĄlni. Folyamatosan szĂ©lesĂ­tjĂŒk a termĂ©keink körĂ©t, de a szĂ”lĂ”bor ?termĂ©szetesen- mindig a figyelmĂŒnk közĂ©ppontjĂĄban marad. 

Minden jel arra utal, hogy nem tudunk ?leszokni a borrĂłl?.
Nekem jutott a feladat, hogy tovĂĄbbvigyem azt a rendhagyĂł, nagyszabĂĄsĂș munkĂĄt, amit ÉdesapĂĄm elkezdett. MeggyĂ”zĂ”dĂ©sem, hogy csak Ă”rĂŒlt zsenik tudnak nagyot alkotni. Bevallom, tartok tĂ”le, hogy Ă©n normĂĄlis vagyok, de Ă­gĂ©rem, a nemes cĂ©l Ă©rdekĂ©ben prĂłbĂĄlok egy kicsit megĂ”rĂŒlni. :)

forrĂĄs: http://www.bukolyi.hu/index.php/birtok



Bukolyi borvacsora
2014.03.25. kedd 19:00


CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ă­nyenc menĂŒsor kĂ­sĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.


Szeretettel vĂĄrjuk!

SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef  Ă©s a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ĂĄra: 10.900,- Ft

Asztalfoglalåsåt intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alĂĄbbi kĂ©pre: 

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=IxN3Em






Folytatás a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/02/b...

sponsored links

Keres?s