Bugatsa - görög sütemény

2014-02-17

sponsored links

görög süti

A görög sütik világa nem merül ki a baklavában, bár sajnos én is csak azt kóstoltam, mikor Görögországban jártam. Viszont készítettem már lemonopitát, most pedig véletlenül akadtam a bugatsa receptjére. Ez sem egy nagy dolog, gyakorlatilag tejbegrízt kell tölteni két leveles tészta közé. A tejbegrízért nem rajongok, de ez fahéjjal megszórva isteni finom sütemény lesz!

Az étel Macedóniából származik, fõként Görögország északi régióiban népszerû, de Krétán is sok erre "szakosodott" cukrászda található (én sajnos egyre sem figyeltem fel...). Eredeti receptje szerint phyllo tésztából készül, ami egy hajszálvékonyra nyújtott tészta, ennek a tölteléke búzadara, de léteznek sós, sajtos vagy húsos változatok is.

Természetesen bugatsa-témában is született Guiness-rekord, 2008-ban Serres városában 250 kg-os, 20 m hosszú, 60 cm vastag bugatsát sütött összesen 40 ember. 

Én ezt nem akartam túlszárnyalni, maradtam a sima tepsis méretnél :)

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta ...

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/02/17/buga...

sponsored links

Keres?s