Buddha Express Thai WokBar ? Marhahúsos és üvegtésztás csoda

2014-02-27

sponsored links

Az Októbert 6. utca lassan egy szép egybefüggõ etetõ lesz, szinte minden ajtó egy kajáldába nyílik, de legalább egészen vegyes a felhozatal. Eddig a Padthai és a Burrita került górcsõ alá, de még sok kiszemelt van a listán. A Burger & Love most kimarad, így a pár méterrel arrébb lévõ Buddha Express Thai WokBar lett a befutó. A már tesztelt rokonnál kicsit más az elképzelés, az sokkal inkább egy gyorsétteremre hajazó megoldás, odaállunk ledaráljuk mit akarunk és várjuk a konyhaablaknál, hogy meglegyen a betáp. A Buddhában kicsit megmaradt az eredeti pincéres étterem rendszer, szépen leseggelünk egy asztalhoz ahova kihozzák az étlapot.

A saját összeállítású kaja lett a szerencsésebb, de aki híján van a kreativitásnak annak sem kell remegve aggódnia, vannak a’la carte fogások is. 5 különbözõ alappal kezdhetjük az összeállítást, nekem most pont az üvegtészta tetszett meg ami tartalmaz még tojást, hagymát, fokhagymát, répát és káposztát. Második lépcsõ a feltétek megálmodása, melyek között több fajta hús is rejtõzik, a befutó a marhahús itt. A hús mellé társítottam még koktélparadicsomot és fafül gombát. A szószok és az extrák legszimpatikusabb tulajdonsága, hogy ingyen vannak így aztán a jó skót-magyar virtus beindul a vendég agyában. 8 különbözõ szósz, ahol háromfajta curry is rejtõzik. A zöld lett a szerencsés, mely talán a közepesen erõs kategóriába sorolandó, bevallom kislányosan féltem, hogy úgy járok, mint a szomszédban, azaz taknyom-nyálam egybefojt. Az extrák közül egy adag újhagymát kértem még a teljesség végett.

Látványkonyha van, szóval ha szeretnénk végignézhetnénk ahogy készül az általunk megálmodott összeállítás, néha egész nagy lánggal kápráztatva a közönséget. Egy bõ tíz perc várakozás után meg is érkezik, igaz nem éppen volt telt ház. A falon lévõ feliratokból kiderül, hogy az étterem már közel húsz éve eteti a nagyérdemût, ami azért nem kis teljesítmény akárhogy nézzük.

Esztétikai megjelenés: Elõnye, hogy nem elvitelre kértem annyi mindössze, hogy jó alaposan megturkászhatjuk és feláshatjuk az összes felétet amit beleálmodtunk az összeállításba. Az üvegtészta nem éppen a legszebb modell a konyhapiacon, sokkal pofásabban lehet tálalni egyéb tésztafajtákat. Minden feltétet jól fel lehet ismerni, legjobban a paradicsom piros színe rikít, fõleg sötétbarnás árnyalatban pompázó többi összetevõ mellett. Az étel kapott egy kis punk frizkót, vékony répacsíkokból és üvegtésztából készült, jópofa megoldás. A limonádé viszont pazar, egy kis kancsó ami ha jól érzem fél liter és került bele rendesen gyümölcs is. Egy rizses fogásról is csempésztem egy képet be, az fokkal szebb, mint amit én kreáltam. Tudom, hogy ilyen feltétekbõl nem lehet csodát alkotni, de valahogy mégis kell dobni egy pontszámot.

Pont: 7/10

Ízvilág: A látvány után egy sokkal kellemesebb élményben lesz részünk, mikor végre elkezdjük falatozni. Mivel tökéletesen alkalmatlan vagyok a pálcikával étkezéshez én sutyerák módban, kés villával közelítettem a tányér felé. A tészta nekem örök kedvenc, imádom az állagát amit itt telibe találtak. A marhahús darabok ici-picit keményebbek, mint amit megszokhattunk például egy pörköltnél, de remekül passzol az üvegtészta puhább karakteréhez. A fafül gomba íze teljes harmóniában van a többi feltétével. A koktélparadicsom ahogy kicsit megszottyant a wokban megráncosodott, de mikor ráharapunk kifakad belõle egy deci folyadék, remekül frissít. A zöld curry nagyon szolidan lépett fel, kicsit érezni, hogy csipeget, de közel nem olyan, mint a szomszédban, ott tényleg a hajam leégett tõle, igaz az piros curry volt már. A hagyma gyengéd, gond nélkül kérhetjük randi alatt is. Összességben egy korrekt, ízletes fogás ami akkor lenne a tuti ha kicsit megríkatna.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: Akárhogy nézem, szép nagy kazal lett amit elém rittyentettek. Bõségesen van benne hús és minden amit pluszba kértem bele, semmivel nem spóroltak a szakácsok. A tészta önmagában jókora dózis, már önmagában is elég lenne, igaz úgy közel nem lenne ekkora élmény elfogyasztani. A curry téma továbbra se hagy nyugodni, szimplán gyenge vagy csak kevés került bele, de valószínûleg ezt már sosem fogom megfejteni. A limonádé ver mindent, ekkora adaggal régen találkoztam igaz csak lelkesedés és kancsó kérdése az egész. Összességében bõséges adag, megüti a szintet amikor a pincér desszertes kérdésére csak szuszogva tudok mosolyogni, azaz 5 óra simán megvan.

Pont: 9/10

Ár/érték: Mivel a kirakós verziót választottam a feltétek külön-külön más áron mozognak. Az alap ára az fix 990 forint. A marhahús újabb 290 forintot, a fafül gomba 190 forintot, a koktélparadicsom 110 forintot jelent pluszba. A curry és az újhagyma ingyen volt. A limonádé kerek 600 forint. A kaja önmaga 1580-ból jön ki végül, amihez ha hozzádobunk egy átlagos üdítõt akkor nagyságrendileg valahol két ezer forint fele ússzuk meg. Persze nem olyan olcsó, mint egy sarki kínais, de inkább ne is hasonlítsuk össze mivel ég és föld a két kategória. Nekem bejött, ezentúl kicsit többet fogom kutatni a keleti konyhák világát, egészen izgalmas dolgokat is találni. Második esélyt akkor tervezek, ha playlistbõl kiüríti a személyzet a földkerekség összes fekete romantikus slágerét (Ne-Yo és társai), a végére tényleg vödör kellett volna alám a nyáladzás miatt.

Pont: 8/10

(ha tudni szeretnéd merre lakozik az étterem, KLIKK IDE és megmutatjuk térképen)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/buddha-express-thai-wok...

sponsored links

Keres?s