Buborékos kókusztorta

2014-06-08

sponsored links

Buborékos kókusztorta

Most éppen nem volt kedvem sütni. Házfelújítás, udvarrendezés van nálunk, és ez rengeteg munkával jár.
Az ilyenkor szzükséges takarítási munkákat úgy szeretem csinálni, hogy hajrá, aztán mindent bele, amíg tart.
Csak hát jött az ünnep, meg egyébként is fõzök mindennap most is, hiszen enni kell, a nasi pedig hiányozna, így hát valami gyors megoldású sütikét kerestem.
Mártinál akadtam a Buborékos kókusztortára, ami mutatós is, gyorsan elkészíthetõ és nagyon finomnak ígérkezett.
Buborék hozzávalói:
  • 25 dkg. túró
  • 5 dkg. kókusz
  • 5dkg. cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek. étkezési keményítõ
  • pár csepp piros ételfesték /ez el is maradhat/- nálam elmaradt 
Tészta hozzávalói:
  • 2 tojás + a buborékból megmaradt fehérje
  • 6 dk. cukor
  • 5 dk. olvasztott csokoládé
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. étkezési keményítõ
  • 3 ek. kakaó
  • csipet só
  • 1/2 cs. sütõpor
Tetejére:
  • 1 dl. tej
  • 5 dk. cukor
  • 5 dkg. vaj
  • 1 tábla csoki
Célszerú elõször a "buborékok" elkészítésével kezdeni. Csak össze kell gyúrni a hozzávalkat, majd diónyi gömböket formálni belõlük, melyeket sütõpapírral bélelt kerek tortaformába tettem.Márti nem írta a tortaforma nagyságát, én 23 centi átmérõjût használtam.
Ezután a tészta száraz összetevõit összekevertem. Egy edényben kemény habbá vertem a 4 tojásfehérjét, utojára belekevertem a 2 tojássárgáját. Apránként kevertem hozzá a lisztes elegyhez, felváltva az olvasztott csokival. Én túl sûrûnek találtam a masszát, így még belekevertem 1 evõkanál forróvizet. Ennek ellenére elég nehezen tudtam beborítíni vele a buborékokat, kanállal igyekeztem eligazgatni, hogy mindegyiket bfeje.
Elõmelegített 180 fokosforró sütõben kell sütni 20-25 percig, de nálam 200 fokon, alsó-felsõ lángon 40 perc alatt sült meg. Tûpróbát végeztem!
Összemelegítettem a máz hozzávalóit egynemûvé kevergettem, kicsit fõztem, míg sûrûsödött, majd a forró mázat a kissé már hûlt tortára öntöttem. Ez a torta nem lesz magas.
 Az 1. és 2. képen nyersen, a harmadikon készen 
A máz nem szilárdult teljesen keménnyé rajta, de azért szépen vágható volt. Brutálisan csokoládés, elég tömény, ezért is javasolja Márti, hogy fagyival tálaljuk. El tudtam volna képzelni hozzá kókuszfagyit, vagy vaníliás öntetet, de most nem szántam idõt ilyesmik készítésére, ezért tejszínhabbal tálaltam.
Nagyon finom! Köszönöm mártinak a receptet!

Áldott, békés pünkösdöt kívánok minden olvasómnak!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/06/bubor...

sponsored links

Keres?s