Brownie-torta eperrel

2014-04-16

sponsored links




Pont olyan egyszerû, mint amennyire látványos. Nem nagyon tudok édességet, ami ennyire minimális munkával - tulajdonképpen még kézi mixer se kell hozzá,csak a tejszínhab felveréséhez nem árt, ha van - tud hûha-effektust kiváltani bárkibõl. Na és ráadásul nagyon finom, és van, aki  nem szereti a krémes-csokis-tejszínhabos-epres dolgokat??

Bár én húsvétkor inkább  nagy, többlapos és macerás tortákat szoktam csinálni, a kevésbé mazohistáknak ez egy ideális, gyorsan elkészíthetõ és látványos ünnepi torta lehet. Azt javasolnám, hogy a tészta jobb, ha nincs hûtõben, mert akkor a magas vaj-csoki tartalom miatt megkeményedik, ezért inkább közvetlenül a tálalás elõtt állítsuk össze, mivel a tejszín egyébként igényelné a hûtést.( A habfix-szel viszont az is elõre felverhetõ.) Ha nem fogyna el egyszerre, akkor tálalás elõtt a maradékot fél órával elõtte vegyük ki a hûtõbõl.

Hozzávalók:(20-22 cm-es kapcsos formához,8-12 szelethez)

20 dkg vaj
10 dkg étcsoki (legalább 60% os kakakótartalmú )
18 dkg cukor
3 dkg holland kakaó
10 dkg mascarpone (de natúr krémsajt is jó)
2 nagy tojás
csipet só
2 tk vaníliakivonat
6 dkg liszt

3 dl tejszín
1 habfix
1 csapott  ek.porcukor
eper

 A sütõt 160fokra elõmelegítettem.
A vajat felmelegítettem,  beletördeltem a csokoládét, vártam egy kicsit, míg az is megolvadt és simára kevertem. Hozzáadtam a cukorral elkevert kakaót.
Kézi robotgéppel összekevertem a felvert egész tojásokat a mascarponéval,(nem kell felhabosítani, csak legyen homogén!) belemixeltem a csokis keverékbe (ezt se  kell agyonkeverni, épp csak legyen egynemû), hozzáadtam a csipetnyi sót és a vaníliakivonatot, majd belekevertem az átszitált lisztet is.
A kapcsos formát alul  kibéleltem sütõpapírral és elegyengettem benne a sûrû masszát.
40 perc sütés után a sütõt lekapcsoltam, kinyitottam a sütõajtót, még 10 percig bennhagytam a brownie-t, majd a formából óvatosan kivéve rácson hagytam kihûlni.

A hideg tejszínt a habfix-szel és a porcukorral felvertem,a süti tetejére halmoztam és rászórtam a megmosott, leszárított, félbe-negyedbe vágott epret.



Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/04/brownie-t...

sponsored links

Keres?s