Brokkolis Quiche (ejtsd:kis)

2014-05-02

sponsored links

A Quiche zöldségtorta, húsos pite, hagymás vagy sajtos lepény. Bármivel töltjük is, mindegyikben az a közös hogy ropogós az alapjuk és igazán pikáns a feltétük.

Ha vékonyan töltjük meg étvágygerjesztõ elõételek vagy ínycsiklandozó köretek lehetnek, ha hússal, zöldséggel gazdagítjuk, tökéletes fõételek lesznek.

Aki izgalmas Quiche.re vágyik sorban megsütheti a világ összes változatát, hiszen tájanként különbözõk lehetnek.

A legjobb, ha azonnal kipróbálja és abba sem hagyja.

Ezt a változatot húsvétra készítettem el, a díszítése ezért az ünnep hangulatához alkalmazkodott. Ha ilyen ételt készítek, szeretem kreatívan végezni a munkámat és a tésztát nem csak alapnak, de díszelemnek is fel lehet használni.

brokkolis pite

1 csomag fagyasztott leveles tészta

1 nagyobb brokkoli

15 dkg füstölt szalonna

10 dkg gépsonka

350 g  tejföl  20%-os

100 g tömlõs sajt (füstölt sajttal még finomabb)

1 tojás

só, bors, ételízesítõ

A vajastésztát kiengedjük, kinyújtjuk a forma  kétszeresére, hiszen be is kell fedni majd a piténket. A formát kivajazzuk és beletesszük a tésztát, a forma oldalán is elsimítva. Kicsit lógjon túl a forma oldalán.

A töltelékhez a brokkolit sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le. A szalonnát csíkokra vágjuk, pirítsuk le és adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát. Öntsük hozzá a tejfölt, a tömlõs sajtot és forrósítsuk át.

Keverjük el a tejfölös masszát a brokkolival és öntsük a formába a vajastésztára. Fedjük be a tészta másik felével, és ha van kedvünk díszítsük meg. Kenjük le felvert tojással.

190 fokon 20-25 perc alatt süssük míg szép aranysárga lesz a teteje.

2



1






Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/05/02/bro...

sponsored links

Keres?s