Brokkoli krémleves édesburgonyával

2014-06-09

sponsored links

A recept és a kép “Ágni görög konyhája” oldalról való

Szuper recept, de az édesburgonyával, a keményítõkkel kapcsolatban a magyarországi paleo mozgalom csak az utóbbi idõben lett elfogadóbb. Az édesburgonya magas szénhidrát tartalma miatt én szigorúbban a kompromisszumok közé soroltam a receptet.

Hozzávalók:brokkolileves

* brokkoli (2 csokornyi)
* 1 hagyma
* 1 cikk fokhagyma
* vaj (ghee) vagy kókuszszír, olívaolaj
* tejszín (opcionális – nem paleo!)
* 2 evõkanálnyi pirított dió a díszítéshez

Elkészítés:

  • Vajon megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát, majd beleszórom a brokkoli-rózsákat. Felöntöm annyi vízzel, hogy a brokkolit ujjnyira ellepje (ha van húslevem, akkor azzal), sózom, borsozom.
  • Addig fõzöm, amíg a brokkoli puha lesz.
  • Botmixerrel pépesítem majd kevés kókusztejszínt keverek hozzá, ezzel még pár percet forralom.
  • Tálaláskor, serpenyõben kissé megpirított, durvára tört dióbéllel díszítem.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22972

sponsored links

Keres?s