Brokkoli krémleves
sponsored links
Nagyon szeretem a krémleveseket. Készüljenek gyümölcsbõl, vagy épp zöldségfélébõl, nekem nem számít, már jöhet is egy adag! Erre a hétvégére eredetileg spárga krémlevest akartunk készíteni Törpirivel, de lévén hogy a szezonja véget ért, így helyette egy szép darab brokkolira esett a választásunk.
Hozzávalók:
-50 dkg brokkoli
-1 közepes fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-2 dl tejszín
Elsõ lépésként szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk át. A hagymákat pucoljuk meg, és vágjuk õket apróra. A brokkolit a vörös-, és fokhagymával egyetemben tegyük bele egy lábosba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, egy kis szerecsendióval. Fedõvel letakarva így fõzzük puhára.
Ha megfõtt a zöldség, akkor nincs más dolgunk, mint hozzáadni a tejszínt, majd az egészet botmixerrel pürésíteni. Visszatéve a gázra még 1-2 percig rotyogtassuk, ha pedig szükségét érezzük, bátran fûszerezzünk utána!
Pirított kenyérkockákkal, esetleg sajttal megszórva már ehetjük is ezt az isteni krémlevest!
Jó étvágyat hozzá!