Brokkoli krémleves

2014-07-20

sponsored links

Nagyon szeretem a krémleveseket. Készüljenek gyümölcsbõl, vagy épp zöldségfélébõl, nekem nem számít, már jöhet is egy adag! Erre a hétvégére eredetileg spárga krémlevest akartunk készíteni Törpirivel, de lévén hogy a szezonja véget ért, így helyette egy szép darab brokkolira esett a választásunk.

DSCN4792.JPG

Hozzávalók:

-50 dkg brokkoli

-1 közepes fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-2 dl tejszín

DSCN4711.JPG

Elsõ lépésként szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk át. A hagymákat pucoljuk meg, és vágjuk õket apróra. A brokkolit a vörös-, és fokhagymával egyetemben tegyük bele egy lábosba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, egy kis szerecsendióval. Fedõvel letakarva így fõzzük puhára.

Ha megfõtt a zöldség, akkor nincs más dolgunk, mint hozzáadni a tejszínt, majd az egészet botmixerrel pürésíteni. Visszatéve a gázra még 1-2 percig rotyogtassuk, ha pedig szükségét érezzük, bátran fûszerezzünk utána!

DSCN4787.JPG

Pirított kenyérkockákkal, esetleg sajttal megszórva már ehetjük is ezt az isteni krémlevest!

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/07/20/brokkoli_...

sponsored links

Keres?s