Briós

2014-04-27

sponsored links

Isteni finom, pihe-puha kis brióskák õk. A tésztában lévõ tejszínnek köszönhetõ ez a puha állag. Mennyei finom, langyosan, vajjal és málnalekvárral, de akár csak úgy üresen is. A recept a nõvéremtõl, a formázás pedig innen. Figyelem, ez egy mini adag, minimum duplázni, de inkább triplázni tessék!


Hozzávalók:
6 kicsi brióshoz

170 gr liszt
30 gr cukor
csipet só
50 ml víz
75 ml tejszín
10 gr vaj
10 gr friss élesztõ v. 3-4 gr szárított élesztõ
fél narancs reszelt héja

A kenéshez:
1 felvert tojás

Tetejére:
jégcukor


Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot.
2. Mikróban 1 perc alatt meglangyosítjuk a vaj, víz, tejszín keverékét, rászórjuk az élesztõt és már adjuk is a száraz anyagokhoz. Nem kell az élesztõt felfuttatni! Hólyagosra dagasztjuk a tésztát és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát átgyúrjuk és 6 egyenlõ részre osztjuk. Minden részbõl lecsippentünk egy kisebb darabot. A nagyobb darabokat kigömbölyítjük és szilikonos muffinformába helyezzük, közepére egy fakanál nyelével csinálunk egy mélyedést. A kisebb darabokat is kigömbölyítjük és csepp alakúra fornázzuk, beleillesztjük a mélyedésbe. 20 percig kelesztjük.
4. Felvert tojással lekenjük a briósokat, megszórjuk jégcukorral és mehetnek a hideg, 180 fokra beállított sütõbe, melynek aljába egy lábas vizet állítunk.
Kívül kissé ropogós, belül lágy, puha, foszlós kis briósokat veszünk ki a sütõbõl cca. 15 perc elteltével, mikor már látványosan pirulnak.





Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s