Brassói kicsit másképp
sponsored links
A brassói klasszikus étel, rengeteg féle változata létezik. Az eredeti, úgymond klasszikus formája sertésszûzbõl készül, de ezt is bátran lehet variálni. Én most csirkemellet használtam, és kevés gombával, valamint friss kaporral tettem érdekesebbé.
Hozzávalók:
0.5 kg csirkemell
0.5 kg csirkemell
kb. 1 kg burgonya,
3-4 fej csiperkegomba,
3-4 fej csiperkegomba,
1 nagy fej hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, friss kapor.
Elkészítés:
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, friss kapor.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom, bõ olajban megsütöm, ha kész, félreteszem. A csíkokra vágott csirkemellet ugyancsak olajban megpirítom, majd a szeletelt hagyma, fokhagyma, gomba következik. Ez utóbbi ragut fûszerezem sóval, borssal, sok majoránnával. Mikor már majdnem kész ebbe visszahelyezem a csirkemellet, néhány perc múlva a burgonyát, az egészet jól összeforgatom. Utolsó mozzanatként még meghintem friss vágott kaporral, és már lehet is tálalni.
2013: Szarvasmáj pástétom