Bounty csoki, cukorbetegeknek
sponsored links
Egy aranyos kislányhoz mentem látogatóba és neki készítettem a csokikat.
A kislány sajnos cukorbeteg és a kedvenc csokija a Bounty.
Mindenféleképpen saját készítésû édességet szerettem volna neki vinni, és emlékeztem hogy egy pár hónapja a facbookon éppen az olvasóimmal vitattunk meg egy receptet a Bountyt , hogy hogyan is készíthetnénk el cukorbetegeknek.
Gyorsan megkerestem a bejegyzést és neki álltam átalakítani.
A cocomas állaga tökéletesen megegyezik a sûrített tej állagával , és a kislány egyik kedvenc tejcsokoládéjával helyettesítettem a hagyományos tejcsokoládét.
Ezekkel a hozzávalókkal már könnyen elkészült a cukormentes Bounty csoki.
Hozzávalók :
3 csésze kókuszreszelék
1 csésze cocomas 100 -% kókuszkrém
kb 20 dkg Frankonia diabetikus tejcsokoládé
Ui: Csokoládét laktózmentes csokoládéra lecseréljük, akkor laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.
Elkészítése :
A cocomast a kókuszreszelékkel összegyúrjuk.
( Ne ijedjetek meg nem fog pépesen összeállni ! )
A tenyerünkbe véve egy kisadagot összegyúrunk, és kis rudakat formálunk.
Szilikonos sütõpapírra rakjuk, egymás mellé sorba és hûtõben pihentetjük egy éjszakán át.
Másnapra jól összefagy és könnyen betudjuk húzni a csokoládéval.
A csokoládét gõz felett felolvasztjuk és egyesével behúzzuk a kókusz darabkákat.
Ismét szilikonos sütõpapírra rakjuk ki õket és hûtõben dermesztjük.
Ezzel a csokoládé behúzási módszerrel a csoki megfog olvadni a kezünkben !
Ha szeretnénk hogy ne olvadjon meg a kezünkbe akkor érdemes a csokoládét behúzás elõtt temperálni !
Temperálás módszerérõl a Kávéskrokant-golyók receptemnél részletesen olvashattok !
A kislány sajnos cukorbeteg és a kedvenc csokija a Bounty.
Mindenféleképpen saját készítésû édességet szerettem volna neki vinni, és emlékeztem hogy egy pár hónapja a facbookon éppen az olvasóimmal vitattunk meg egy receptet a Bountyt , hogy hogyan is készíthetnénk el cukorbetegeknek.
Gyorsan megkerestem a bejegyzést és neki álltam átalakítani.
A cocomas állaga tökéletesen megegyezik a sûrített tej állagával , és a kislány egyik kedvenc tejcsokoládéjával helyettesítettem a hagyományos tejcsokoládét.
Ezekkel a hozzávalókkal már könnyen elkészült a cukormentes Bounty csoki.
Hozzávalók :
3 csésze kókuszreszelék
1 csésze cocomas 100 -% kókuszkrém
kb 20 dkg Frankonia diabetikus tejcsokoládé
Ui: Csokoládét laktózmentes csokoládéra lecseréljük, akkor laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.
Elkészítése :
A cocomast a kókuszreszelékkel összegyúrjuk.
( Ne ijedjetek meg nem fog pépesen összeállni ! )
A tenyerünkbe véve egy kisadagot összegyúrunk, és kis rudakat formálunk.
Szilikonos sütõpapírra rakjuk, egymás mellé sorba és hûtõben pihentetjük egy éjszakán át.
Másnapra jól összefagy és könnyen betudjuk húzni a csokoládéval.
A csokoládét gõz felett felolvasztjuk és egyesével behúzzuk a kókusz darabkákat.
Ismét szilikonos sütõpapírra rakjuk ki õket és hûtõben dermesztjük.
Ezzel a csokoládé behúzási módszerrel a csoki megfog olvadni a kezünkben !
Ha szeretnénk hogy ne olvadjon meg a kezünkbe akkor érdemes a csokoládét behúzás elõtt temperálni !
Temperálás módszerérõl a Kávéskrokant-golyók receptemnél részletesen olvashattok !