Borzas sertésmáj

2014-03-07

sponsored links

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
2 db tojás
2 szem krumpli
15 dkg liszt
1 kk. majoranna
1 csipet õrölt bors
ízlés szerint só vagy ételízesítõ
+ olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A májat megmosom, majd papírtörlõvel leitatom róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágom. Egy tálba beleteszek három evõkanál lisztet, egy másikba beleütöm a tojásokat, és a reszelõ kicsi lyukán hozzáreszelem a burgonyát. Beízesítem sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszek hozzá, hogy lapcsánka állagú masszát kapjak. Egy serpenyõbe odateszem melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatom, aztán belemártom a masszába, villával rányomkodom, és egybõl a forró olajba teszem. A tetejére még ekkor lehet halmozni a masszából, mire fordítani kell, kicsit megköt az is, nem csúszik le. Közepes lángon sütöm, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, ugyanakkor szaftos, de ne véres legyen tálaláskor. Köretnek párolt zöldséget vagy salátát adhatunk mellé.




Nagyon szép friss sertésmájat vettem a hentesnél. Egy részébõl pirított májat készítettem holnapra munkába vivõs ebédnek a férjemnek, a nagy egész részét pedig felszeleteltem, s azon tanakodtam, mivel "bolondíthatnám" meg egy kicsit. Ez lett belõle :)

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/03/bo...

sponsored links

Keres?s