Borsó-hummusz ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-06-17

sponsored links

Ennyire elképesztõ színe van :-)
A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.
Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, mert mirelit borsó = blansírozott borsó.
Azt hittem, hogy majd viszünk belõle másnap uzsonnára?. Majdnem az egészet megettük egy ültõ helyünkben.

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss borsó
  • 1 kis gerezd zúzott fokhagyma (vagy egy nagyobb fele)
  • 1 csipet római kömény
  • 1/4 csésze koriander (nem kell lecsipegetni a leveleket, a vékonyabb szár is mehet bele)
  • 2 evõkanál friss citromlé
  • (2 evõkanál tahini ? én kihagytam)

A borsót két percig fõzöm lobogó, enyhén sós vízben, majd leszûröm, és egy tál jeges vízbe teszem. 1-2 percig hûlni hagyom, majd leszûröm.
Az összes hozzávalót beleteszem az aprítóba, és pürésítem.
Keksszel vagy tortillachipsszel tálalom.

Kb. 1 csészényi lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/06/borso-h...

sponsored links

Keres?s