Borjúlábszár mustármártással és tarhonyával

2014-06-07

sponsored links

Hétköznapi ebéd, semmi extra, de mégis finom. Tarhonyát ritkán készítek, pedig szeretem. Valahogy hanyagolom, de érdemes volna gyakrabban terítékre tenni. A borjúlábszár egyik kedvencem, idõnként ha kapok, akkor örömmel elkészítem.

Borjúlábszár mustármártással és tarhonyával

Hozzávalók: 2 vastag szelet borjúlábszár, 1 teáskanál színes bors, 2 evõkanál magos mustár, kevés olaj, 2 dl vörösbor, só; a mártáshoz: fél teáskanál koriander mag, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál mustár, 2 cikk fokhagyma, 1 marék petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál méz, só; a körethez:  10 dkg tarhonya, só, kevés olaj, 1 piros paprika.

Elkészítése: A hússzeleteket lemossuk, széleiken a hártyáknál kicsit bevagdossuk, majd mozsárban összetört borssal bedörzsöljük, megsózzuk és megkenjük mindkét oldalukat mustárral. Egy hõálló edénybe rakjuk, meglocsoljuk olajjal és borral. Alufóliával lefödve 2 órát pároljuk a sütõben. Közben a mártáshoz a mustármagot egy száraz serpenyõben kipattogtatjuk, hozzáadjuk a vajat, a mustárt, az összetört koriander magot, a zúzott fokhagymát és a tejszínt. Összeforraljuk, belekavarjuk a mézet és a petrezselyemzöldet, végül sóval ízesítjük. A tarhonyát kevés olajban megpirítjuk, felöntjük háromszoros mennyiségû vízzel, megsózzuk és puhára fõzzük. Végül a paprikát megmossuk, apró kockára vágjuk és beleforgatjuk a tarhonyába.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/07/borjul...

sponsored links

Keres?s