Bolognai lasagne

2014-06-05

sponsored links

Ez a bejegyzés nem is csak egy egyszerû receptleírás lesz, hanem durva memóriajáték a részemrõl mire rájövök, hogy mit hogy is csináltam ezzel a recepttel. Az alap egy Jamie féle receptkönyvbõl van, amit barátnõmtõl kölcsönöztem ? vissza fogom adni, de tényleg ? ezt sikerült egy kicsit meghackelni. Magamhoz képest egész visszafogottan nyúltam bele a receptbe, szóval inkább nevezném ezt jogdíjelkerülõ eljárásnak, mintsem egy teljesen új receptnek, de ez nem is baj, mert ha lehetek elfogult ez a lasagne igazán büszke lehet a származására.

Eredetvizsgálat:

Bolognai szósz gomba nélkül + 2 szál szárzeller
500 ml krémsajt
3 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
1 csokor bazsalikom levél  ( a fele felaprítva)
1 nagy paradicsom felkarikázva
10 dkg parmezán lereszelve
20 dkg füstölt mozzarella lereszelve
10 dkg mozzarella vékonyan felszeletelve
8 szem aszalt paradicsom lecsepegtetve
1 dl száraz fehérbor
1 ek vaj
2 csomag lasagne tészta (2x250 g a 2. Csomagnak csak egy részére lesz majd szükség)

A bolognai szószt elkészítjük, majd lassú tûzön 40 perc alatt lefedve készre fõzzük. Hozzákeverjük a reszelt parmezán felét. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük légkeveréses módon. A sajtkrémhez egy teflonserpenyõben megolvasztjuk a vajat, illatosra pirítjuk rajta a fokhagymát, majd felöntjük a borral és addig kevergetjük, míg az alkohol elfõ, majd lassú tûzön hozzákeverjük a krémsajtot, megborsozzuk és fûszerezzük aprított bazsalikommal. A lasagne lapokat pár csepp olajjal elkevert forró vízbe mártjuk 2-3 percre, hogy megpuhuljanak. Majd lecsepegtetjük, konyhai papírtörlõvel leitatjuk a felesleges vizet.

A bolognai mártás harmadát simítsuk el egy tûzálló tál alján, borítsd egy réteg lasagne lappal, majd kenjük be a sajtkrém harmadával, borsozzuk és szórjuk meg a parmezánnal elkevert mozzarella harmadával.  Rétegezzünk rá egy újabb sor lasagne lapot, majd ismételjük meg a rétegzést még kétszer ugyanígy. A tetejére maradjon a krémsajt, a bazsalikomlevelekkel, paradicsommal aszaltparadicsommal, és mozzarella szeletekkel rakjuk ki a felsõ réteget, és az elõmelegített sütõben, fóliával letakarva süssük 20 percig, majd a fóliát levéve 10 perc alatt pirítsuk ropogósra a tészta tetejét.





Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2014/06/bo...

sponsored links

Keres?s