Bohém Bisztropub ? Mangalica tál

2014-06-03

sponsored links

A múlthéten már domborítottunk egy kuponos ajánlatot és ezen felbuzdulva rácsaptam egy másikra, ami sokkal inkább magyaros vonalon mozog. Bohém Bisztropub mangalica tálas kóstolóját vettem célba, mely két fõre szól. Az ajánlat másik nagy csábereje a két korsó sör ami jár mellé öblítõnek.

A teraszt megpillantva kérdés nem volt, jobb kint fogyasztani és közben figyelni az Október 6 utca eseményeit, minthogy zárt térben ücsörögjünk. A személyzet rendkívül vidám volt és segítõkész, a sör kínálat felsorolásáért külön elismerésem a fiatalembernek, szerintem egy levegõvel ennyit más ledarálni senki nem tud. Az ilyen hidegtálak elkészítése nem igazán idõigényes feladat, viszonylag hamar lehet tálalni.

Az étlapon hasonló fogásokat, de a miénk a következõket tartalmazza: zsír, tepertõ, mangalica kolbász, mangalica sonka, lilahagyma és egy kosár kenyér. A mangalica húsa nagyobb zsírtartalommal rendelkezik ezért kiválóan alkalmas pecsenyék, steake jellegû sültek, szalámik és kolbászok készítésére. Húsa kicsit sötétebb és márványosabb árnyalatban pompázik, mint a hagyományos házisertésé.

Esztétikai megjelenés: Nagyjából egy ilyet mindenki megkönnyez, kivétel talán a vegák, nekik annyira lehet nem gyere be az ilyen hústál. Négy különbözõ szekcióra bontható a tál kerülete, de mindegyikbõl dupla adag van, így eléggé levágós, hogy bizony ez két fõre van tervezve, ahogy azt a kupon már az elején jelezte. Origójában egy üvegpikszis amiben zsír van, rajta leheletnyi paprika. A kenyér külön kosárban érkezik, arról nagyon nincs mit regélni sima fehér kenyér. Nincsen túlbonyolítva semmivel, ha nagyon maximalista lennék akkor egy fa tálon talán jobban mutatna mindez, de ez csak apróság. A sonka vékony szeletekre van szelve, a kolbász nincsen agyonszárítva szóval minden étvágygerjesztõ ahogy van. A szûretlen búzasör színébõl ítélve valójában az, ezzel lehet csak igazán odacsapni a húsnak.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az elején gyorsan minden egyes hozzávalót külön-külön lecsekkoltam, aztán elkezdtem vegyíteni IKEA-s rutinomat és az OKJ-s sushi gyártó tudományomat, azaz katonákat tákoltam akár egy kisgyerek, különbözõ felépítésekkel. A sonka nagyon enyhén sós, viszont nagyon ízletes. A kolbász pikáns íze tovább bolondítja a dolgot, amit le tudunk fojtani a hagymával aminek erejét garantáltan másnap is intenzíven érezzük szánkban, tehát randi vonal itt elvágva, ne a mangalica tállal álljunk neki csajozni. A tepertõ között alig találni pár ropogtatni vala darabot, többsége könnyen harapható, picit ha meglegyintjük egy kis sóval akkor tutibb lesz. A zsírral jóféle zsíros deszkákat készíthetünk, enyhén hagymás alapból, a só pedig ide is elfér. A vegyes saláta nem túl nagy csoda, tippre azt mondom bolti zacskózott összeállítás, de itt ez mellékes, a hús a fõ fókuszpont. A kenyér friss, nem mondom, hogy épp akkor esett ki a kemence oldalán, de teljesen rendben van. A sörrel az egész nem éppen az a 5 kalóriás könnyed étel, alaposan meg tudja ültetni az embert.

Pont: 9/10

Mennyiség: Elsõre akár úgy is kinézhet a történet, hogy ez szimplán egy fõre tervezett tál. A valóság az, hogy két emberre is korrekt adag, fõleg azért mert ezek a fogások nehezen emészthetõen, kivétel a saláta. Szép lassan a közel 10 szelet kenyér is elfogyott ami már önmagában sem kevéske leosztva, de a teperõ és a zsír üt egyet még az egészen. Két szelettel több sonkával jobban harmonizálna arányaiban az egész, de így is egészen jól eltalált eloszlásról van szó. Igazán laktató és nehéz kaja, ezután tényleg csak elborulni van az embernek ereje. A végére talán a két fõs tálunkon 1-2 tepertõ maradt, de ezek már nagyon nehezen mentek volna le.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ahogy már az elején említettem ez kuponnal ment, ami 2190 forintba került két fõre, azaz jóformán egy ezresbõl per fej. Ezért jár ez a mangalica tál és két korsó sör, ahol szerencsére nincsen semmi bekorlátozva, ami a csapon van az mind elérhetõ a kuponosok számára is. A hiba bennünk volt, hogy nem kértünk egy pálinkát a végére, hogy szétcsapassuk a kalória bombát, de majd legközelebb. Egy baráti csevejjel egybekötött mókának tökéletes, a terasz sajnos nem túl nagy talán 4-5 darab két fõs asztal, de sajnos az utca szûk keresztmetszete többet nem enged. Az étlapon további tálak is találhatóak, ami érdekesség számomra, hogy van amihez jár hermelin, ami itt szlovák sajtfélét jelent és nem a szõrös kis vadászgörényre hasonlító állatot. Sör fronton vannak eredeti cseh sörök amik azért odavernek az Aranyhordónak rendesen. Így ez a kuponos buli totálisan a megéri kategóriába került, alapáron a tál 1500 front amúgy. Hasonló tálról már írtunk, azt a Napoleon Cafe-nál lõttük.

Pont: 9/10

(ha szeretnéd tudni merre találod ezt a mangalica tálat akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Slide13
    A magyaros sushi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/bohem-bisztropub-mangal...

sponsored links

Keres?s