Bográcsos pörkölt a kert ajándékaival

2014-08-04

sponsored links

Imádunk bográcsozni. Tegnap is hódoltunk neki és rittyentettünk egy kis felturbózott pörköltet. :)

Pörkölt tuningolva

Tarhonyás húsnak indult, majd hamar átcsapott valami másba. Az jutott eszembe, hogy ilyen formán hátha a gyerekekbe tudok tuszkolni némi zöldséget úgy, hogy észre sem veszik. és jelentem sikerült. :)

Nem mellesleg nagyon finom lett az egész!

2 nagy szelet szalonna felkockázva

1 szál füstölt parasztkolbász feldarabolva

5 fej hagyma (vörös és lila) aprítva

3 fej fokhagyma aprítva

só, bors, õrölt kömény, pirospaprika, édes anna, ételízesítõ

1 kg sertéscomb kockázva

2 marék zöldhüvelyû zöldbab tisztítva, aprítva

3 nagyobb krumpli tisztítva, kockázva

1 kisebb cukkini tisztítva, kockázva

1-2 nagyobb paprika vékonyra csíkozva

5-6 paradicsom felkockázva (csuma mentesítve)

A bográcsban a szalonnából kisütjük a zsírját, majd kivesszük a megsült szalonna kockákat.

Beleöntjük a hagymát és megdinszteljük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.

Közben ha szükséges pici vizet löttyintünk hozzá.

A vége felé hozzákotorjuk a fokhagymát is.

Mehet bele a paprika, paradicsom és ahogy összeesett elkészítjük az alapot.

Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával szórjuk, felöntjük pici vízzel és beleforgatjuk a húst.

Ételízesítõvel, köménnyel és édes annával ízesítjük.

Amikor a hús félig megpuhult, beletehetjük a cukkini kockákat és a zöldbabot. Végülis a krumplit is, nem baj, ha szétfõ.

Ne öntsünk rá sok vizet, csak amennyi elfedi.

Nekünk szépen pont beforrt annyira, hogy jó szaftja legyen, mire minden megpuhult.

Tarhonyával tálaljuk.

IMG_0572

Egyéb bográcsos kaják a blogon:

CHILIS BAB

SLAMBUC

PALÓCGULYÁS

JÓKAI BABLEVES

GULYÁSLEVES

HAGYMÁS, BOROS BAB

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

ddddd


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/08/04...

sponsored links

Keres?s