Bográcsos pörkölt a kert ajándékaival
sponsored links
Imádunk bográcsozni. Tegnap is hódoltunk neki és rittyentettünk egy kis felturbózott pörköltet.
Tarhonyás húsnak indult, majd hamar átcsapott valami másba. Az jutott eszembe, hogy ilyen formán hátha a gyerekekbe tudok tuszkolni némi zöldséget úgy, hogy észre sem veszik. és jelentem sikerült.
Nem mellesleg nagyon finom lett az egész!
2 nagy szelet szalonna felkockázva
1 szál füstölt parasztkolbász feldarabolva
5 fej hagyma (vörös és lila) aprítva
3 fej fokhagyma aprítva
só, bors, õrölt kömény, pirospaprika, édes anna, ételízesítõ
1 kg sertéscomb kockázva
2 marék zöldhüvelyû zöldbab tisztítva, aprítva
3 nagyobb krumpli tisztítva, kockázva
1 kisebb cukkini tisztítva, kockázva
1-2 nagyobb paprika vékonyra csíkozva
5-6 paradicsom felkockázva (csuma mentesítve)
A bográcsban a szalonnából kisütjük a zsírját, majd kivesszük a megsült szalonna kockákat.
Beleöntjük a hagymát és megdinszteljük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Közben ha szükséges pici vizet löttyintünk hozzá.
A vége felé hozzákotorjuk a fokhagymát is.
Mehet bele a paprika, paradicsom és ahogy összeesett elkészítjük az alapot.
Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával szórjuk, felöntjük pici vízzel és beleforgatjuk a húst.
Ételízesítõvel, köménnyel és édes annával ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletehetjük a cukkini kockákat és a zöldbabot. Végülis a krumplit is, nem baj, ha szétfõ.
Ne öntsünk rá sok vizet, csak amennyi elfedi.
Nekünk szépen pont beforrt annyira, hogy jó szaftja legyen, mire minden megpuhult.
Tarhonyával tálaljuk.
Egyéb bográcsos kaják a blogon:
CHILIS BAB
SLAMBUC
PALÓCGULYÁS
JÓKAI BABLEVES
GULYÁSLEVES
HAGYMÁS, BOROS BAB
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Tarhonyás húsnak indult, majd hamar átcsapott valami másba. Az jutott eszembe, hogy ilyen formán hátha a gyerekekbe tudok tuszkolni némi zöldséget úgy, hogy észre sem veszik. és jelentem sikerült.
Nem mellesleg nagyon finom lett az egész!
2 nagy szelet szalonna felkockázva
1 szál füstölt parasztkolbász feldarabolva
5 fej hagyma (vörös és lila) aprítva
3 fej fokhagyma aprítva
só, bors, õrölt kömény, pirospaprika, édes anna, ételízesítõ
1 kg sertéscomb kockázva
2 marék zöldhüvelyû zöldbab tisztítva, aprítva
3 nagyobb krumpli tisztítva, kockázva
1 kisebb cukkini tisztítva, kockázva
1-2 nagyobb paprika vékonyra csíkozva
5-6 paradicsom felkockázva (csuma mentesítve)
A bográcsban a szalonnából kisütjük a zsírját, majd kivesszük a megsült szalonna kockákat.
Beleöntjük a hagymát és megdinszteljük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Közben ha szükséges pici vizet löttyintünk hozzá.
A vége felé hozzákotorjuk a fokhagymát is.
Mehet bele a paprika, paradicsom és ahogy összeesett elkészítjük az alapot.
Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával szórjuk, felöntjük pici vízzel és beleforgatjuk a húst.
Ételízesítõvel, köménnyel és édes annával ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletehetjük a cukkini kockákat és a zöldbabot. Végülis a krumplit is, nem baj, ha szétfõ.
Ne öntsünk rá sok vizet, csak amennyi elfedi.
Nekünk szépen pont beforrt annyira, hogy jó szaftja legyen, mire minden megpuhult.
Tarhonyával tálaljuk.
Egyéb bográcsos kaják a blogon:
CHILIS BAB
SLAMBUC
PALÓCGULYÁS
JÓKAI BABLEVES
GULYÁSLEVES
HAGYMÁS, BOROS BAB
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!