Bodzás egérke

2014-05-11

sponsored links

Gyermekkorunk meghatározó desszertje következik, imádtam! Semmi köze az egérhez, sõt, hogy õszinte legyek fogalmam sincs, hogy miért hívták így. Ti is ezen a néven ismertétek meg?

Fogyókúrázók most csukják be a szemüket, jó szorosan! :) Azonban ha Neked is készített ilyet anyukád gyerekkorodban, és szeretted, akkor íme a recept hozzá az én Anyukámtól! ;-)

egérke

Hozzávalók

4 dl tej

2-3 ek cukor

csipet só

6-7 ek liszt

(2 nagy fej bodzavirág apró virágai)

3 tojás

Sütéshez olaj

Szóráshoz fahéjas porcukor

A tejet a csipet sóval forralni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lecsipegetett bodzavirágokat (ez el is hagyható), majd amikor már kellõen forró a tej, hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverõvel csomómentesre keverjük addig, amíg pöfékelni nem kezd. (Egy sûrû masszát kell kapjunk) Ezután húzd le a tûzrõl, és a tojásokat egyesével nagyon alaposan dolgozd el a tésztában. Hagyd legalább langyosra hûlni. Egy serpenyõben forrósíts fel olajat (kb. 1,5 ujjnyi mélységben), és egy olajba mártott kanállal szaggassunk a forró olajba kis lepénykéket. Ha megsült az egyik oldala, 2 villa segítségével fordítsuk meg, és a másikat is süssük készre. Papírtörlõre szedjük, hogy feligya a felesleges olajat. Fahéjas porcukorral bõségesen meghintve tálaljuk. Fincsi! :)

egérke

Ha tetszett a recept, örülök, ha megosztod!

Facebook-on pedig megtalálsz ITT.


Hasonló bejegyzések:




házi nachos
DIY ? Csináld magad! ? IX. rész ? A nachos


DSCF3068_2
Tarte tatin (Francia almatorta)


anyaknapitorta_2
Anyák napi "torta"


DSCF5625_2
Arany golyók




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/11/bodza...

sponsored links

Keres?s