Bodzavirágos panna cotta mennybemenetelre

2018-05-10

sponsored links



 Nagyon szeretjük a bodzát. Sok mindenbe felhasználtam már. Készült szörp, limonádé, bodzapalacsinta, fánk, rétes. Csokoládétorta, bodzapudingos túrótortaPanna cottát is készítettem már. Most ötvöztem  kettõt. 
Hozzávalók:

0.5 l tejszín
1 dl házi tej
2 teáskanál Süssina édesítõ
2 evõkanál porzselatin
kb 5 bodzavirág szirma
Elkészítés:
A tejszínbõl kiveszünk egy decit,  miután a tejet, a tejszínt és a szirmokat együtt felforraltuk, leszûrjük, elkeverjük benne a zselatint. Poharakba töltjük, és hûtés után fogyasztjuk. Ki is boríthatjuk kistányérra.


Bibliás elmélkedés:
Ma emlékezünk Jézus mennybemenetelére, melyet alig tartunk számon, talán azért, mert hétköznapra esik, pedig fontos ünnep. Mivel Jézust fehér ruhában képzeljük el, amint felment a mennybe, a fehér desszert illik a naphoz. Ebbõl hagyományt fogok teremteni!
A Biblia így tudósít. Jézus feltámadása után "40 napon át megjelent nekik (a tanítványoknak),  és az Isten országára vonatkozó dolgokról beszélt velük. Amikor együtt volt velük, meghagyta nekik, hogy ne menjenek el Jeruzsálembõl, hanem várják meg az Atya(Isten) ígéretét, amelyrõl azt mondta: Hallottátok tõlem, hogy János ugyan vízzel keresztelt, ti azonban Szentlélekkel fogtok megkereszteltetni. Amikor így együtt voltak, megkérdezték tõle:Uram, nemde ebben az idõben állítod helyre a királyságot Izraelnek? Mire õ azt válaszolta: Nem a ti dolgotok tudni az idõket vagy alkalmakat, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. De erõt kaptok, amikor a Szentlélek eljön  rátok, és tanúim lesztek...a föld végsõ határáig.
Amikor ezeket mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhõ takarta el õt a szemük elõl." (Apostolok cselekedetei 1.3-9) Két angyal pedig felvilágosítja a tanítványokat arról, hogy "ugyanígy fog visszajönni, ahogy felmenni láttátok õt a mennybe." (Ap. csel. 1.11)
Így történt tehát a mennybemenetel. Ebbõl a rövid részbõl mást is tanulhatunk:
1. Ne akarjuk tudni, hogy mikor jön vissza újra Jézus. Isten nem akarja elõre megmondani. Aki azt állítja, hogy õ tudja, az nyilvánvalóan tévtanító.
2. Az is tévtanító, aki azt állítja, hogy már visszajött, õ látta, mert az angyalok világossá teszik, hogy ugyanígy jön vissza. A Jelenések könyvébõl pedig azt is tudjuk, hogy minden szem meglátja majd õt, amikor visszajön.(Jelenések 1.8)
3. Jézus Krisztus tanúi vagyunk, vagyis az Õ nevérõl teszünk vallást, az õ feltétel nélküli szeretetérõl beszélünk. 
Isten mindenkit vár a mennyben, aki hisz Jézus Krisztusban. A menny nem azonos az éggel. Jézus egy másik dimenzióba távozott, oda, ahonnan jött is. "Mit szem nem látott, fül nem hallott, az ember szíve meg se gondolt,amit Isten készít az õt szeretõknek. (Korinthusiakhoz írt levél 2. rész 9. vers) Ez már a földi mennyország!
Bõvebben itt olvashatnak az ünneprõl.

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/05/bodzav...

sponsored links

Keres?s