Bodzaszörp és díj :)

2014-05-09

sponsored links

 
 
Nemrég kaptam egy Kreatív blog díjat Csigabigétõl és Jankától, amit nagyon köszönök nekik! Büszkén teszem be a virtuális gyûjteményembe ezt a darabot is.Úgy láttam, már végigsöpört a blogokon ez az elismerés, így ha nem baj, tovább már nem adom, viszont bárki elviheti szabadon. :)

A dicsekvés mellé hoztam egy kis receptet is: a bodzaszörpét, ahogyan immár harmadik éve készítem. Egy kis cetlin hánykolódott a recept a szakácskönyvembe, most elmentem ide, a virtuális receptgyûjteményembe is.

Hozzávalók:

40 db bodzavirág
4kg cukor
3 liter víz
4 db citrom
10dkg citromsav
1 csapott teáskanál szalicil
1 csapott teáskanál borkõsav

A citromot alaposan megmosom, felszeletelem. Egy hatalmas edénybe - én mûanyag hordóba - öntöm a cukrot és rádobálom a virágokat, a citromot. Hozzáadom a tartósítókat és felöntöm vízzel. 5 napon át állni hagyom, minden nap felkeverem, majd leszûröm és tiszta üvegekbe töltöm.

Én dupla adagot készítek minden évben és szeptemberre még soha nem maradt egy csepp sem. :)) Nyári kánikulában, hûtött, buborékos ásványvízzel a legfinomabb!! 

Ajándéknak sem utolsó dolog ilyet készíteni, a képen látható csatos üvegek meglepetésnek készültek, az oldalukra préselt bodzavirágot ragasztottam és szárított citromkarikát akasztottam. Ugye milyen kreatív vagyok? ;-DD

Ami még biztosan készül majd a nyáron nálam szörp-ügyben: ribizliszörp! :)





Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/05/bodz...

sponsored links

Keres?s