Bodzapalacsinta

2014-05-01

sponsored links




 Nagyon egyszerûen készül. Válasszunk néhány szép nagy bodzavirágot, lehetõleg forgalmas úttól távoli helyrõl. Mosás nélkül mártsuk sûrû, édes palacsintatésztába, és süssük ki forró olajban. A sülés elején húzzuk szét a virágokat, hogy ne ragadjanak össze. Utána vágjuk csak le a szárakat, mert így könnyebb egyben megsütni. Fahéjas porcukorral kínáljuk. 
Akácvirágból is jó.

.







Továbbgondolás: 
Régen a növény minden részét felhasználták. Szárából furulya, szerszámnyél készült. A bodza volt a szegény ember patikája. Sokféle orvosságot készítettek belõle. Egyes vidékeken úgy tartották, hogy Júdás bodzabokorra akasztotta fel magát. Szegény növény! Milyen rossz hírbe keverték! Pedig olyan egyszerû! Megél mindenütt, nem igényes, nincsenek elvárásai, mint Júdásnak, aki másként képzelte el az életet. Júdás Jézus egyik tanítványa volt, de nem értette meg Õt. Azt gondolta, hogy Jézus majd földi királyságot alapít, megszabadítja Izraelt a római fogságból. Testi keresztyén! A hitet arra használta volna, mint ma is sokan: Isten, ezt add meg, azt add meg. Nem teljesen rossz elképzelés ez, mert Jézus szolga is. De Úr akar lenni az életünkben. Elmondjuk a Miatyánkban, hogy "Legyen meg a te akaratod!"
Kérdés, hogy kérdezzük-e a döntéseink elõtt, hogy Õ mit akar, vagy eldöntjük, hogy mit akarunk, és kérjük Isten segítségét. (Elõször kérdezni kell, megvárni a választ, és utána lépni).


Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2014/05/bodzap...

sponsored links

Keres?s