Boci torta kompozíció, muffinokkal

2011-02-27

sponsored links


Ez a torta rendelésre készült és konkrétan köze sincs az eredeti ötlethez. Mentségemre szóljon, hogy végül ajándékba adtuk a tortát, mivel vendégek is voltunk. A lényeg, hogy egy fiúnak készült, akit Bocinak becéznek és egyébként nagyon szeret teniszezni. Barátnõje meglepetés bulit szervezett és arra gondolt, hogy tenisz pályás tortát készítsek.
Nagyon nem akart összejönni a dolog, elõször is a fejemben nem állt össze a torta, hogy milyen legyen, mi legyen rajta. Aztán meg fennakadtam azon, hogy a hozzám közeli (25 km) cukrászboltban nincs fekete gél ételszínezék, sõt még K2 masszát sem tudtam venni (másnap érkezett meg), csak ezért már nem akartam visszamenni. Kiskukta fondantját sem sikerült normálisan megcsinálnom, komolyan tiszta katasztrófa volt...


A" hab a tortán" az volt, amikor a Cakecentral.com-on megláttam véletlenül egy édes boci tortát. Innen kezdve csak a bocival akartam összehozni a tortát. Teniszezõ boci, vagy valami hasonló járt a fejemben.
Még tudom a katasztrófa sorozat leírását: a tortának elképzelt alap sem sikerült - ugye mindig kísérletezgetek, most éppen - ez sem - nem jött be. Péntek estére kész volt a jó méretes boci, amit RKT-bõl készítettem, Kiskukta fondantjával vontam be (egy adag azért elfogadhatóra sikerült). És volt egy torta, ami kuka lett (pedig megfõztem hozzá a krémet, még be is töltöttem - jól eltelt vele az idõ).
Így történt, hogy még pénteken este 8-kor nekiálltam a baseball sapkát elkészíteni, mert akkor már tényleg teljesen kiakadtam, hogy nem igaz, valaminek már sikerülnie kell.

A bocitortámat körbekentem vajkrémmel és színezett kókuszreszelékkel. Kiszúrtam pár virágot - így lett a boci torta kerek egész. Hogy valami ehetõ(bb) is legyen, szombat délelõtt nekiláttam, sütöttem 46 muffint, olvasztottam rá csokit, rányomtam a maradék vajkrémet, megszórtam egy kis kókusszal és pár virágot azokra is tettem. Ja és a HAPPY BIRTHDAY!!!-t a péntekrõl maradt csokigyurmából vágtam ki. Már egy ideje ígérgetem magamnak a betû kiszúrót, de eddig az még elmaradt.
Így adott a boci, a "happy birthday" és 28 muffin, amibe mindbe fog jutni egy-egy szál gyertya! - Ez módosult, mert végül számos gyertyát szúrtak a boci háta közepébe. Na, de akkor is milyen jó, hogy pont 28 muffin volt :) !

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2011/02/boci-...

sponsored links

Keres?s