Blogkóstolóra ? Dubarry szelet

2014-07-07

sponsored links

Ebben a hónapban én vagyok a blogkóstoló házigazdája. A jelentkezõ bloggereket sorrendbe állítottuk a fiúkkal, mindenkinek az utána következõtõl kell valamit fõznie. Az én kérésem most az volt, hogy lehetõség szerint valami sósat készítsenek, de ez természetesen nem kikötés, az édesszájúak nyugodtan sütizhetnek :)

Nekem a Timi a konyhában blog jutott, most találkoztam vele elõször. Tetszettek a salátái, a cukkinis ételei, de egy régi kedvencemet választottam, a Dubarry szeletet. Ennek ugye a lényege, hogy egy szelet húsra egy karfiolrózsát teszünk, leöntjük besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és sütõben összesütjük. Timi (vagy Lujza?) ezt így készíti el, az én verzióm pedig a következõ:



Dubarry szelet

DSC_4976s

Hozzávalók 4 fõre:

6 nagy szelet sertéstarja

Fél fej karfiol

4 dl tej

2 púpos ek liszt

3 dkg vaj

Kevés reszelt szerecsendió

20 dkg reszelt sajt

Só, bors

2 ek olaj



A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, sós, lobogó vízben 5 perc alatt elõfõzzük.

A besamelmártáshoz vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. A tejet felforrósítjuk, fokozatosan hozzákeverjük, addig folytatjuk, míg besûrûsödik. A végén megsózzuk és kevés szerecsendiót keverünk hozzá.

A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük, amiben egymás mellett elférnek. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy karfiolrózsát, majd rájuk kanalazzuk a besamelt, végül alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 40 percre 180 fokos sütõbe toljuk.

Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk (jelen esetben sült édesburgonyával).

DSC_4968s


Hasonló bejegyzések:




DSC_4209s
Blogkóstoló 12.


DSC_1988s
Blogkóstoló 13. ? Sós süti


DSC_1045s
Blogkóstoló 17. ? Hajrá, fakanálra fel!!!


couple-healthy-food1-e1390420685495
Blogkóstoló 17. ? kiírás




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s