Bloggertalálkozó - 2014. február 23.

2014-02-24

sponsored links

Hajós Ági hiányzik a képrõl

Bloggertalálkozóra mentünk néhányan gasztrobloggerek vasárnap. A budai Lugas étterem sarkán várakoztam a többiekre. Elsõnek Hajós Ági, a "tetovált lány" érkezett Siófokról, mindkét kezében egy-egy tálca finomságot egyensúlyozva. A sushiról  és a Hawaii tekercsrõl  bõvebben az oldalán olvashattok.
Aztán szépen sorban megérkeztek a többiek is:
Zsuzsi, A fehér falat blog írója Debrecenbõl vonatozott ide. Dina , a Dina világa blog szerzõje Dunaújvárosból.
Marka a Marka boszikonyhájából,Mélykúti Juci a From Juci blog írója, aztán Linyah a Konyhalál blog írója. Õ hozta a madarát is, de sajnos a fotókon nem látom. Erika (Sasó) az Életinfo blog írója, Andi a Serpa konyhája blog írója, Janka, a Csak, mert szeretem blog írója,( aki az egyik fõ szervezõ volt), és Praliné Zsuzsi az õ Praliné paradicsomából.
Az utóbbi hölgyek  Pest különbözõ részeibõl jöttek, én pedig Kalocsáról.
Az étterem hangulatos, tiszta hely, barátságos személyzettel. Mi egy külön teremben cuccolhattunk le. Tele is raktunk egy hosszú asztalt válogatott édes és sós falatokkal. Mindenki többfélével készült, így sajnos nem tudtam megjegyezni mindegyiknek a készítõjét, de a blogok linkjeire kattintva megkereshetõk.
Egyveleg a kínálatból
Volt itt fenyõrügyszirup és lemon curd, szusi, macaron, különféle bonbonok, zselés csokiszalámi, csokoládés bacon, sziruppal öntözött rózsák, füstöltlazaccal töltött spenóttekercs, hawai tekercs, mini Mozart torták, sütinyalókák, medvehagymás pogácsák, madlen, gombás-szalonnás pite, és elnézést kérek, ha valamit kifelejtettem. Nem is bírtam mindent végigkóstolni, de amit nem, azt tettem a dobozomba (a maradékból mindenki vihetett egy kis kóstolót) és otthon apával megettük. A férjem is megdícsért mindent, elismerését és üdvözletét küldi a lányoknak! :)
Fergeteges volt a hangulat! Annyit nevettünk, hogy máskor egy hét alatt se jön össze ennyi vidámság.
Marka volt a fõ "humorista", õ mindennek megtalálta a humoros oldalát, aztán ez ragadós lett. Nyelvbotlások, félreértelmezések, móka, kacagás!
De azért sok mindenrõl komolyan is eszmét cseréltünk. Volt szó családról, blogolásról, receptekrõl, célokról, stb.
Én voltam a rangidõs, a többiek fiatalabbak, néhány ifjú bloggerina pedig "szemtelenül fiatal". :)
Ennek nagyon örülök, hogy a fiatalok is igyekeznek otthon, egészséges(ebb) módon sütni-fõzni, és ezt megosztják a nyilvánossággal.
Örülök, hogy találkozhattam már ismerõs bloggerinákkal, és hogy új ismeretségeket köthettem.
Gyorsan eltelt a délután, aztán integetõs búcsú következett, és megbeszéltük, hogy a legközelebbi GBT-t(Gasztroblogger találkozót) bodzavirágzáskor lesz egy bodzabokor tövében valakinek a vidéki kertjében.
Ja, és még amivel én készültem.
Doukissa- görög édesség
Recept megtalálható ITT
Pilóta keksz házilag
Recept ITT
Így készült a Griotka
Vittem még egy kis házi meggylikõrt, Domáca griotkát, recept ITT
A mangalica szalámi receptje nincs a blogomon, de aki kóstolta megdícsérte.
A szervezõknek köszönetet mondok a jó szervezésért, a kellemes helyért, és minden résztvevõnek a kedvességéért, barátságáért! :)


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/02/blogg...

sponsored links

Keres?s