BISTRO BURGER

2014-07-19

sponsored links











Köszönet a finom ebédért az én tanonc-chef fiacskámnak, aki ma helyettem fõzött. Illetve sütött... Én ma, csak a lábamat lógattam és kedvemre szagolgattam a konyhámból kiszökkenõ illatokat. Alig vártam már, hogy készen legyen... Nem sokára aztán egy jól megtermett hamburger díszelgett a tányéromon, frissen sült, fûszeres hasábburgonyával és tocsogó mártásokkal. Nos ez az étel az, amit nem lehet szépen megenni. Két kézben tartva, közben ügyelve minden oldalát, hogy a harapásunk folytán ne csusszanjon ki semmiféle értékes hozzávaló, úgy eszegetjük meg az utolsó morzsáig... Utána pedig jöhet a kéz és arc mosás... De így tökéletes!


Hozzávalók: 1/2 kg sertés illetve 1/2 kg marha darált hús, 1 tojás, 1 fej hagyma apróra megvágva és megpirítva, õrölt fekete bors, mustár, csípõs ketchup, chili pehely 1/2 csésze zsemlemorzsa. Továbbá: Hamburger zsemle, jégsaláta, szeletelt gouda sajt, lila hagyma, paradicsom, ecetes uborka, szószok.


A hamburgerhúshoz a hozzávalókat összekeverjük, de nem sózzuk meg. 1 órát a hûtõben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek benne. Pihentetés után, kerek húspogácsákat készítünk a húsmasszából. Egy serpenyõbe kevés olajat forrósítunk vagy roston, 8-8 perc alatt megsütjük a húspogácsák mindkét oldalát. A hamburger zsemléket félbevágjuk és a hús után, a "pörzs-anyagos" serpenyõben, hirtelen megpirítjuk a vágott zsemlék felületét. Utána kedvünkre elkészítjük a hamburgert. Tehetünk bele: jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, sajtot, pikáns ecetes uborkát és különbözõ szószokat. Mustárt, chilit, ketchupot.... Fûszeres hasábburgonyával tálaljuk. Szalvétát ne felejtsünk el mellé szervírozni.









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s