Bigos

2016-10-11

sponsored links


A Párom kóstolt először ilyen bigost Londonban, akkor lettem kíváncsi rá, el is határoztam, hogy egyszer kipróbálom, most került sor rá, nagyon, de nagyon finom lett.
A bigos egy hagyományos étel a lengyel és litván konyhában, Nagyon hasonlít a mi székelykáposztánkra, csak a káposztán és a húson kívül paradicsomot és gombát is tartalmaz. Lengyelországban a bigos a december 26. - i menü részét képezi. A bigos téli jelentősége abban áll, hogy nagy mennyiséget főznek belőle, amit a kinti fagyban tárolnak. Minél többször kerül felmelegítésre a fagyott bigos, annál jobb, összeérettebb az íze. 
Mivel eredetileg a vadászok eledele volt gyakran kerül bele őz - vagy szervashús, de készítik sertés - vagy borjúhúsból is, valamint kolbász, szalonna, sonka, gomba is kerülhet bele. 

Hozzávalók ( 4 - 5 személy részére): 1 kg savanyúkáposzta, 50 dkg sertéscomb, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg pikáns ...

Folytatás a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2016/10...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok