Big Bud Pizzéria ? Bakonyi csirkeszelet

2014-05-07

sponsored links

Reggel még lehet azért dideregni, de így ebédidõben süt a nap és ez bizony remek. Fõleg akkor az, ha a munkahelyünk közelében van valami kiülõs hely, vagy valamelyik street food vonalon mozgó egységet útba tudjuk ejteni ebédidõben. Természetesen én ma nem voltam ilyen szerencsés, az irodai félhomályban töltöttem az ebéd viszonylag kellemes óráit. Ahhoz, hogy ne legyen olyan borús az ebéd, azért némi keresgélés, és valami új megismerése kellett. Az új hely a Big Bud Pizzéria, ami a neve alapján pizza vonalon nyomul, de mivel ehhez nem volt ma kedvem ezért inkább megnéztem az egyéb kínálatukat, ahol meg is találtam a mai tutit. A frissensültek között ott lapul a Bakonyi csirkeszelet, méghozzá rejtélyesen körettel, bár a pincéren szerintem krokettel volt írva, a saját szórólapjukon a körettel szöveg szerepel és azt bizony már megtanultuk, hogy ez a mérvadó. Új hely, egy remek fogás, kicsit másképp, meglátjuk, mit tud mutatni.

Esztétika,megjelenés: Fehér doboz, semmi cicoma, de a szórólapjuk az pofás. A doboz felbontása után, az élmény kifejezetten pozitív. Elsõ ránézésre, némi tejfölt hiányolok, inkább erõsen paprikásnak tûnik a fogás. A két nagy szelet csirkemell gondosan be van borítva a bakonyi megoldás összetevõivel. Rengeteg gomba, kis szalonna darabkák, és sûrû szaft. A Bakonyi csirkeszelet, igazán úgy néz ki, mintha valami házi megoldás lenne, ilyen szép színû paprikás ételt, általában csak a legjobb helyeken lát az ember. A hús szeletek amúgy nincsenek szétlapítva, a villára tûzött falaton látszik, hogy õk sem csipázzák a hajszálvékony húst. A doboz aljában, azért a szaft ránézésre elég zsíros, remélem ízben ez nem okoz majd problémát. A rizsük, amit köretként kínálnak , nem egy elõ osztályú jázmin rizs, bár lehet csak a szemem téved, de szép fehér, és pergõs, ránézésre, ez is magyarosan van elkészítve.

Pont:8/10

Ízvilág: A rizzsel kezdtem, ha már azzal fejeztem be az az elõbb. Nincs benne semmi különleges, valóban nem jázmin rizs, inkább valami jó minõségû sima rizs lehet. Jól van elkészítve, puha, de ugyanakkor pergõs. A szafttal összekeverve viszont egybõl fenséges lesz az íze. A csirkeszeletek puhák, nem száradtak ki, belül igazán szaftosak. A gombás szalonnás ragu, elsõsorban a paprikától ízes és bár nem látszik a tejföl, de biztos vagyok benne, hogy került bele, mert ezt az elképesztõen intenzív és finom tejfölös-paprikás ízt máshogyan tuti nem tudták elérni. Igazság szerint, ahogyan ezt a fogást ettem, teljesen olyan volt, mintha a nagymamám fõztjét enném. A Bakonyi csirkeszelet igazán házias ízeket garantál, a felhasznált gomba íze még az, ami igazán meghatározó. Gomba és paprika imádóknak kötelezõ fogás, és ha valami külföldit akarok vendégül látni, akkor ezzel a fogással meg lehet mutatni neki milyen is a hazai konyha.

Pont:10/10

Mennyiség: Mennyiség téren is csak pozitív dolgokat tudok hozzáfûzni. A csirke és a hozzávalói elég kiadós ebédet garantálnak a fogyasztónak. Köret téren sincs probléma, kifejezetten az az érzésem, hogy nem az a cél, hogy a rizzsel lakjon jól a vendég, hanem inkább az egész fogás az, amivel tele kell raknunk a pocit. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy olyan sebességgel fogyasztottam el ezt a fogást, mint kis hógolyó koromban és ez nem csak az éhségnek, hanem a gyermekkort idézõ ízeknek is köszönhetõ volt. A végeredemény az, hogy ezzel bizony jól lehet lakni.

Pont:8/10

Szállítási idõ: Az a helyzet, hogy sajnos minden hol kell lennie valaminek, ami nem tökéletes. Na itt ez a szállítási idõ, pontosabban, nem is a szállítási idõ hanem az, hogy rendelésnél én bizony 40 perces szállítási idõt láttam, de a rendelésem 60 perc elteltével érkezett meg. Amúgy az étel melegen érkezett és a futár is normális volt, bár mivel elég éhes voltam megragadtam az ételt és már mentem is az ebédlõbe, hogy ízekre szedjem. Ezen az idõn lehet javítani és ha ez 40 perc lesz, akkor hibátlan a teljesítmény.

 Pont:6/10

Ár/érték: A Big Bud Pizzéria árazása elég baráti, a Bakonyi csirkeszelet körettel együtt is csak 1300 forint. Ennyi pénzért, ha ilyen minõséget tudnak tartani, akkor bizony ott lesznek jó sokáig az erõsen ajánlott kategóriában. Ha már pizzéria, akkor elárulom, hogy még az extra pizzáik is 1500 forint alatt tudnak , maradni, és ezen fogás alapján merem állítani, hogy ott is tudnak bizonyítani. A következõ rendelésem, gyanús, hogy egy ilyen pizza lesz tõlük, de az sincs kizárva, hogy erre a Bakonyi ?ra még egyszer rámegyek, de akkor csak egy képet és az egysoros véleményemet fogom Veletek megosztani.

Pont:8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/big-bud-pizzeria-bakony...

sponsored links

Keres?s