Bier-lak ? Bier-lak brutal

2014-07-10

sponsored links

Egy olvasĂłi kĂ©pbekĂŒldĂ©s eredmĂ©nye a mai post. NagyjĂĄbĂłl egy hĂłnapja jött, amire a Facebookon jöttek szĂ©p szĂĄmmal pozitĂ­v, de negatĂ­v visszajelzĂ©sek is. A fĂ©nykĂ©p a Bier-lak nevĂŒ gyorsĂ©tteremben kĂ©szĂŒlt Ă©s a kĂ©pen a csĂșcsragadozĂłjuk a Bier-lak brutal tĂĄljuk volt. Kellett egy kicsit logisztikĂĄzni a dolgon mivel a tĂĄl alapvetĂ”en nĂ©gy fĂ”re van mĂ©retezve.

Igazi gyorsĂ©tterem kialakĂ­tĂĄssal bĂ­r a hely, egyik oldalt egy pult ahol vadĂĄszhatunk az Ă©ppen aktuĂĄlis menĂŒre vagy a kĂ©szĂ©telekre. AsztalbĂłl nagyjĂĄbĂłl 5-6 darab van, melyek mindegyike nĂ©gy darab szĂ©kkel van megĂĄldva. Az Ă©tlap sokrĂ©tĂ», vannak levesek, fĂ”zelĂ©kek, hamburgerek, tĂ©sztĂĄk Ă©s frissensĂŒltek, de van egy gyrosos sarok is ami Ășgy ontja magĂĄbĂłl a hĂ”t mintha annyira hiĂĄnyozna nyĂĄron a 200 fok.

Célunk viszont sziklaszilård ezért csakis az étlap végén szereplÔ Bier-lak brutal tål jöhet szóba. BÔvített leírås nem tartozik hozzå csak annyit biggyesztettek alå egy sorral, hogy minimum négy fÔre ajånljåk.

EsztĂ©tikai megjelenĂ©s: Döbbenetes valĂłban. LeginkĂĄbb azon gondolkoztam el, hogy ki Ă©s mikĂ©nt ĂĄlmodhatta meg fejĂ©ben, hogy ennek Ă­gy kell kinĂ©znie Ă©s Ă­gy kell összeĂĄllnia. A tĂĄnyĂ©r ami Ă©rkezik körĂŒlbelĂŒl 50-60 centi szĂ©les Ă©s Ă”szintĂ©n csodĂĄlkozom rajta, hogy mikĂ©nt nem szakadt össze a rajta lĂ©vĂ” kaja sĂșlyĂĄtĂłl. BalrĂłl jobbra haladva egy vegyes salĂĄtĂĄval talĂĄlkozunk, amiben egĂ©szen pofĂĄs fetasajt kockĂĄk vannak. Mellette az alsĂł szinten kĂ©tfajta burgonyaköret követezik, az egyik hagyomĂĄnyos fĂ”tt krumpli, mĂ­g a mĂĄsik hasĂĄbburgonya. A tĂĄnyĂ©r oldalĂĄt falafel golyĂłkkal dĂ­szĂ­tik, vĂ©gĂŒl is ennyi batĂĄr hĂșs mellett nĂ©mi vega fogĂĄs is elfĂ©r. A mĂĄsodik szinten jön a masszĂ­v hĂșshegy rĂ©sz, jĂł pĂĄr lapĂĄtnyi gyroshĂșs Ă©s vagy 10 szelet fokhagymĂĄs sertĂ©shĂșs. A top szinten vĂ©gĂŒl egy burger van amit Ă©sszerĂ»en mĂĄr tĂĄlalĂĄs elĂ”tt nĂ©gyfelĂ© vĂĄgtak Ă­gy nem kell a vendĂ©geknek vagdosniuk. VĂ©gezetĂŒl jĂĄr mellĂ© BBQ szĂłsz, majonĂ©z, ketchup Ă©s mustĂĄr. NehĂ©z eldönteni, hogy ez valĂłjĂĄban mivel is ejti rabul az Ă©hes szemeket, szĂ©psĂ©gĂ©vel vagy csupĂĄn eltĂșlzott mĂ©retĂ©vel?

Pont: 8/10

ÍzvilĂĄg: ElsĂ”nek a burger negyed volt az ĂĄldozat. A bucija rendkĂ­vĂŒl könnyed Ă©s szellĂ”s. A hĂșspogĂĄcsa benne nem szĂ­ntiszta marhahĂșs az biztos, szĂ­ne alapjĂĄn meg azt mondanĂĄm rĂĄ, hogy sertĂ©s. Paradicsom Ă©s uborka kerĂŒlt bele zöldsĂ©g gyanĂĄnt Ă©s itt ennyivel ki is fĂșjt a törtĂ©net, ez azĂ©rt nem Ă©letem legjobb burgere, de nem is a mĂĄsodik. A sertĂ©sszeletek extrapuhĂĄk Ă­zre pedig enyhĂ©n fokhagymĂĄsak, de lehet csak a gyrosbĂłl Ă©rzĂ”dik ĂĄt nĂ©mi aroma. A gyroshĂșs csirkĂ©t jelent jĂłl ĂĄtpirĂ­tott Ă©s enyhĂ©n fĂ»szerezett kiadĂĄsban. A falafel nekem tĂșlszĂĄraz, de nem vagyok nagy rajongĂłja alapbĂłl sem szĂłval annyira ez a rĂ©sze nem tĂ”r le. A köretek közĂŒl a salĂĄta egyĂ©rtelmĂ»en a gyrost hivatott kiszolgĂĄlni, kellĂ”en fĂ»szeres Ă©s friss, a hagyma nem gyilkos. A fĂ”tt krumplival nagyon csodĂĄt nem lehet tenni, hĂ©ja rajta amit ha megszĂłrunk vastagon sĂłval ehetĂ”, de nem nagy szĂĄm. A hasĂĄbburgonya egy szinttel jobb, kellemesen ropog belseje többnyire ĂŒreges. ÖsszessĂ©gben rendben vannak az Ă­zek, nagy Ă­zorgia nem volt utĂĄna.

Pont: 7/10


MennyisĂ©g: Na igen, egy ekkora hegyre mindenki rĂĄmondanĂĄ, hogy atttttttyaĂ©g mekkora dĂłzis meg se lehet enni. Az Ă©tterem tanĂĄcsa szerint legalĂĄbb nĂ©gy fĂ” kell elfogyasztĂĄsĂĄhoz. TĂ©ny Ă©s valĂł, hogy hatalmas adag, de az arĂĄnyokkal teljesen nem vagyok kibĂ©kĂŒlve. A koncepciĂł az, hogy egy brutĂĄlis mennyisĂ©gĂ» krumpliĂĄgyra teszik rĂĄ a kĂŒlönbözĂ” hĂșsokat. Az ĂĄgy rengeteg fĂ”tt krumplit Ă©s egy kicsivel kevesebb hasĂĄbburgonyĂĄt tartalmaz. NĂ©gy fĂ”re vetĂ­tve a hĂșsadag Ășgy jön ki, hogy a sertĂ©sszeletbĂ”l mindenkinek jĂĄr kettĂ” nagyjĂĄbĂłl tenyĂ©rnyi mĂ©retĂ», gyrosbĂłl pedig egy ĂĄtlagos gyros pitĂĄban valĂł mennyisĂ©g. UtĂłbbihoz adott salĂĄta hamar elfogy, ez itt inkĂĄbb hĂĄrom fĂ”re elegendĂ”. A szĂłszokbĂłl nincs hiĂĄny ennyi elĂ©g kell legyen nĂ©gy emberre. A vĂ©geredmĂ©ny, hogy krumplibĂłl szerintem egy kilĂł maradt a tĂĄnyĂ©ron mert azt mĂĄr senki nem akarta ĂŒresen megenni. A jĂłl lakottsĂĄg megvolt ez igaz, de egy kicsivel több hĂșssal szerintem jobban harmonizĂĄlna.

Pont: 8/10

Ár/Ă©rtĂ©k: A brutal egĂ©szen pontosan 4990 forintot kĂłstĂĄl, amit nĂ©gy fĂ”re leosztva 1250-nĂ©l jĂĄrunk, ami mondhatni, hogy egy ĂĄtlagos Ă©rtĂ©kĂ» ebĂ©ddel egyenĂ©rtĂ©kĂ». CsĂĄbereje egyĂ©rtelmĂ»en az extrĂ©m mennyisĂ©gben rejlik, de a nĂ©gy fĂ”t akĂĄr hĂĄrom Ă©hesebb fĂ©rfiĂĄllat is helyettesĂ­theti. Ízre semmi ördöngössĂ©g nincsen benne, ĂĄtlagos Ă­zvilĂĄg. Van aki szinte megsiratta akinek mutattam, de volt is aki csak egy Ă”szinte “fĂșj”-al vĂ©lemĂ©nyezte az egĂ©szet, Ă­zlĂ©sek Ă©s pofonok. Egyszer mindenkĂ©ppen megĂ©ri kiprĂłbĂĄlni mĂĄr csak az Ă©lmĂ©ny miatt is. A Bier-lak Ă©tlapjĂĄn a napi menĂŒ nagyjĂĄbĂłl 890 forinttĂłl indul ami egĂ©szen olcsĂłnak mondhatĂł. A szomszĂ©d asztalnĂĄl lĂĄttam egy gyros tĂĄlat ami szintĂ©n termetesnek tĂ»nt a maga kategĂłriĂĄjĂĄban Ă­gy van esĂ©ly a mĂĄsodik körre.

Pont: 8/10

(ha szeretnĂ©l te is megkĂŒzdeni egy Brutal-al akkor KLIKK IDE Ă©s megmutatjuk merre talĂĄlod az Ă©ttermet!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/bier-lak-bier-lak-bruta...

sponsored links

Keres?s