Bevált pizza tészta alaprecept

2012-01-24

sponsored links


Körülbelül 20 éve sütök házilag pizzát. Az elmúlt években ezt a pizza tészta alapreceptet alkalmazom, most úgy tûnik, ez a végleges.

Utaltam rá a legutóbbi pizzás bejegyzéseimben, hogy érik egy összefoglaló nálam a házi pizza sütésrõl. De ehhez elõször szeretném bemutatni a fõszereplõket.
A pizzához használt paradicsomszószt/pizza szószt éppen most mutattam be külön posztban, a vállalkozó kedvûeknek emellett figyelmébe ajánlom a BBQ pizza  szószt is, mely ugyancsak házilag készül, nálam.
Azt hiszem, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy sütök annyi pizzát, mint egy rendes olasz háziasszony. Mivel számtalan helyen - külföldön is - eszünk pizzát, így van összehasonlítási alapunk.
Számtalan olvasóm alkalmazza ezt a pizza tészta alapreceptet, eddig csak pozitív visszajelzéseket és gyönyörû képeket kaptam, még kemencében sült változatokról is.

Nálunk sajnos nem túl széles a lisztfelhozatal (átlagos beszerzési intenzitás mellett), bár egy olvasóm még 0-s lisztet is beszerzett ehhez a pizza tésztához, mert természetesen a pizza tészta minõsége is függ a felhasznált liszt minõségétõl. Szerintem a finomliszt és kenyérliszt a receptben megadott arányú keveréke megfelelõ a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s