Best Pizza ? Kiara pizzatekercs

2014-08-01

sponsored links

Utolsó harmadába kapcsolt a nyár. A héten a kongói hõség és páratartalomban egy dolog éltetett, mégpedig a péntek. A nap mely ugródeszkája a hétvégének amikor mindenki a semmibõl kerít lendületet egy laza bulizáshoz vagy hasonló szórakozáshoz. A lendületet péntek révén pizzával szoktam abszolválni, ami mára is szinte hibátlanul igaz.

A Best Pizza valamikor az év elején nyitott, de eddig egészen elrejtõztek vagy csak nem voltak jelen a nagyobb kajarendelõ portálokon. Nevükbõl fakadóan fõprofiljuk a pizza melyet három különbözõ átmérõvel kínálnak a nagyérdemû számára. A hagyományos kör alapú pizzák mellett készítenek még pizzatekercseket, melyek nálam a befutót jelentik ma. Hat különbözõ összeállítás közül csemegézhetünk, a befutó a sonka, virsli, lila hagyma, mozzarella sajt és fokhagymás-joghurtos öntet összeállításával nyert, ami történetesen a Kiara nevet viseli.

Esztétikai megjelenés: A kolléga egy salátát kért ezért a két doboz a képen. A liftben felfele elkezdtem agyalni, hogy ugyan melyikben mi lehet. A hagyományos pizzásdobozt én vékonynak érzem, hogy tekercs kerüljön bele, a salátát meg talán így szétterítve tálalni nem lenne túl jó húzás. Az egyetlen árulkodó jel a dobozok hõmérséklete volt, az egyik éppen, hogy nem égette el a kezem. Felnyitás után azért megnyugodott jajveszékelõ lelkem, nincsen semmibaj a tekercsek magasságával. Alufóliával bélelték ki a doboz alját, gyanítom a letapadás ellen ez a leghatásosabb fegyver. A nyolc darab mindegyike láthatóan jól átsült és szinte mintha klónozták volna õket. Igényes, nem elkapkodott produktumok, melyekben például remekül látszik a sonkaszelet segítségével, hogy miként lett feltekerve. A szósz kis pikszisben jött, de állagával nem vagyok teljesen kibékülve mivel túlságosan híg és nagyon figyelve kell ráöntenünk a tekercsre, hogy azt ne áztassuk agyon. Persze lehet tunkolni is akár.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tekercsek tésztája még egy csipet sóval többet elbírna, de ezenkívül semmi baj nincsen vele, jól átsült nincsenek nyers foltok benne. A töltelékek közül a sonka a domináns amibõl következik, hogy a hagyma egészen kislányos, ereje alig ha van. A virsli apró karikákkal prezentálja magát, melyek íze átlagos semmi csodavirsli nem került bele. A szósz pótolja a hiányérzetem a hagyma iránt, olyan fokhagymás, hogy szerintem egész nap élvezni fogom vámpírkergetõ utóízét. Állagán továbbra is sûríteni kellene. Visszatérve a sonkához az a legértékesebb pontja, ízre tökéletes. A mozzarella szolid, illetve szerintem elbírna egy igazi paradicsomos kenést is a tészta. Összességében kicsit szegényesebb ízvilággal szerepel, mint egy pizza, de ez visszavezethetõ a feltétek szerényebb számára.

Pont: 8/10


Mennyiség: Nem tudom hány gramm tésztából csinálják a tekercseket, de a nyolc darabot elpusztítva megvan a kellemesen jól lakott íz, pedig a doboz nyitás után úgy éreztem, hogy hamar vadászatra kell majd adnom a fejem. A hozzávalók arányain egy leheletnyit lehetne erõsíteni és itt leginkább a virslire célzok, mivel ebbõl tényleg a nyolc tekercsre jutott ha egy szál. Az öntetbe több tejföl kell csupán és sûrûsödik a mutatvány, ezt talán pillanatok alatt meg lehet oldani. Összességében a bõ négy órás adag megvan, nekem tökéletesen kiváltotta az ebédem.

Pont: 8/10

Kiszállítási idõ: Szinte a szomszédból hozták mivel a 950 méteres köztes távolság aligha mondható soknak. Átlagos kiszállítási idejük 50-51 perc ami átlagosnak mondható. A térkép szerint nagyjából 4 perc alatt meg lehet tenni az utat, de legyen ez most duplázva igaz mivel a környék tényleg szinte szét van bombázva, már ami az utakat illeti. A végeredmény 81 perc ami nem éppen nevezhetõ villámtempónak, de esélyes azért, hogy csúcsforgalomban rendeltem és emiatt úszott meg a konyha. A futár egy jókora elnézéssel nyitott, ami talán egy apróság csupán, de sokat tud simogatni a türelmetlen és éhes vendég lelkén.

Pont: 5/10

Ár/érték: A tekercsek egységesen 1250 forintos áron mennek, ami egy átlagos 32-es pizzának árával egyenlõ. A rengeteg kerek pizza mellett ez kicsit kilóg a sorból, de azért fõcsapását illetõen pizzának számít. Apró finomításokkal sokat lehet még rajta javítani, de így is egészen korrekt cucc. Második esélyt egyhamar nem tervezek, de ha valamilyen brutális újítást vezetnének be akkor azért ismét lecsapok a Best Pizzára. Aki esetleg tud valami tuti helyet ahol hasonló tekercseket gyártanak szóljon bátran és felkeressük!

Pont: 7/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/best-pizza-kiara-pizzat...

sponsored links

Keres?s