Bejgli bor

2012-01-02

sponsored links

Karácsonyra igencsak komoly borsort sikerült összeállítani, és szerencsére mindegyik tétel be is váltotta a hozzá fûzött reményeket, sorra is kerülnek majd szépen. Elsõként jöjjön a leginkább karácsonyi hangulatú bor, egy tokaji.

Az igazi karácsonyok nélkülözhetetlen társa, eddig azonban mindig az édes vonalon mozogtunk, idén elõször egy száraz tokaji furmint zárta a sort, méghozzá egy 2006-os Patrícius Furmint. Ez az évjárat nagyon különleges, és hosszan érlelhetõ borokat adott a borisszáknak, kevés csalódás ért eddig kettõezerhatosokból. Patríciusék furmintjait rendszeresen kóstolom, és úgy érzem, hogy ez idáig nekik sem sikerült felülmúlniuk a hatos évjárat furmintját. Alapvetõen hidegen hagy a bor csomagolása, de ennél a bornál végig éreztem, hogy a koncepció, a címke, a borászat neve és a palackban lévõ bor minõsége tökéletes összhangban van egymással.

A Patrícius név sugallta elegancia és kivételesség abszolút visszaköszön a borban, a címke pedig még vizuálisan is ráerõsít erre az érzésre. Mindez csak fokozódik, mikor a bor a pohárba kerül, és érett, mély arany színekkel mutatkozik be. Lassan, de magabiztosan nyílik a levegõn, a legszebb állapotban viszont biztosan a harmadik nap végén volt. Elsõre erõteljesen jönnek ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2012/01/02/bejgli...

sponsored links

Keres?s