Beer and Burger ? BnB Brgr menü

2014-03-31

sponsored links

A Wesselényi utca lassan átalakult egy véget nem érõ etetõ és itató lánccá, ahol hétvégente masszaként hömpölyög az embertömeg. Szinte egy karnyújtásnyira a W35 és W35 ROM-tól megnyitott a Beer and Burger, ami akármilyen meglepõ, de sört és burgereket gyárt a nagyérdemûnek. Alighanem megtalálták a két legfontosabb hozzávalót egy jó kikapcsolódáshoz. Betérve az alsó szinten esélyünk nem volt elférni, így maradt a kicsit nyugodtabb galéria. A belsõ kialakítás bealázza némely sportkocsmaként hirdetett egységet, kifejezetten igényes. Kivetítõn és TV-n is drukkolhatunk kedvencünknek, aminél már csak egy csábítóbb ajánlat van, mégpedig a Jack&Coke csak 690. Ez persze akkor volt érvényes mikor ott jártunk, nem tudjuk mennyire lesz állandó akció.

Az étlapon természetesen nem csak burgereket találunk, de akárhogy is nézzük a sörrel ez passzol össze a legjobban. Több különbözõ összeállítás szerepel, de egyértelmû befutó a névadó verzió azaz a BnB Brgr és mindezt megbolondítva egy menüzéssel. A menü hasábburgonyát és egy üdítõt jelent, ezzel talán senkit nem lepnek meg. Visszatérve a fõ fogásra, a leírtak alapján 180 grammos marhahúspogácsa lesz a lelke amihez jön még cheddar sajt, bacon, burger szósz, saláta, paradicsom, hagyma chips és csemege uborka.

Egy kisebb (8 harcos) társasággal támadtuk le a helyet és a szombat esti órákban a rendelés leadását követõen, húsz perccel késõbb már lelkesen fotózgattam, azaz meglepõen gyorsan dolgoznak annak ellenére, hogy bõven voltak vendégek. A személyzet rugalmas, tehát ha hasábburgonya helyett steakre fáj a fogunk akkor sem fognak pofán röhögni minket és megtagadni kérésünket, hanem rávágják, hogy nem probléma a csere.

Esztétikai megjelenés: Egy tálca zsírpapírral kibélelve a lelke, amire minden hozzávalót ráraktak. Egyik sarokban az egekbe törõ burger (késsel átszúrva), szemben vele a hasábburgonya egy jópofa mini kis tartóval. A harmadik sarokban némi coleslaw saláta, a negyedikben pedig a tánctér, azaz üres. A hambi minden csak nem szégyenlõs, jól kirakja a húst a kirakatba ami alaposan átsült, alsó felén már picit talán meg is kapta a sütõlap. A húspogácsa határozott méretû, nem egy rommá lapított verzió. Alatta bújnak meg a zöldségek, míg felette a sajt és bacon. Az igazi meglepetést a hagyma okozta, véééééééégre olyan pirított hagyma amit évek óta keresek brugernél, pont olyan amivel alap esetben a hot-dogokat pakolják meg. A szósz finoman picit kibuggyan, ránézésre egy majonéz-ketchup és pár zöld keveréke. A hasábburgonya színe már “finom”, egyforma hasábok amirõl ránézésre hiányolok némi sót vagy esetleg fûszerezést. A saláta jópofa így kipakolva, viszont ha sokat álldogálunk felette akkor megáztatja a papírt és akkor macerás felszedni. Összességében korrekt tálalás, helyhez tökéletesen illik.

Pont: 9/10

Ízvilág: A zsemle omlós, könnyen harapható. A húspogácsa igazi marhahúsízû, nincsen semmi vadsággal megspékelve egyszerûen csak hús íze van, na jó egy pici bors még talán került rá. Jól átsült verzió ahogy ezt a látvány is alátámasztotta, nincsenek nyers foltok, szóval közepesen átsült hússzerelmesek itt egyelõre nem találnak boldogságra. A bacon enyhén besózza, de semmi túlzás nincsen benne. A cheddar íze sajnos kicsit elveszik a szósz és hagyma között, de engem a ropogós hagymaélmény mindenért kárpótol. A szósz leginkább a majonéz ízjegyeit õrizte meg, kellemes. A zöldségek közül az uborka frissít leginkább, a paradicsom kicsit talán még télies, kicsit ízetlen szegény. A köret végtelenül ropogós, állagra zseniális, de sózást mindenképpen igényel, mert üresen nem az igazi. A külön saláta nem életem legjobbja, de tökéletesen megfelel egy erõs közepes kategóriának. Összességében korrekt fogás a menü ahogy van, hozzá borítunk pár sört és megvan az ideális meccsnézõs esténk.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: Az étlapon szinte az összes burger 180 grammos pogácsával érkezik, ez alól kivétel a picike 100-as verzió, illetve a mega dupla húsos, amit elképzelni is meredek a sima pogácsa láttán. Fogyasztani nem egyszerû, mindenképpen szökni akar a hús, alaposan rá kell fogni, hogy ha el akarjuk kerülni a tragédiát, na vagy persze használjunk kést és villát. Baconból sajtból és hagymából a felsõ szinten nincsen hiány, a szósz pedig tökéletesen elegendõ ahhoz, hogy ne legyen fullasztós a burger. Az alsó szinteken tanyázó zöldségekbõl sincsen hiány, egy karikával több paradicsomot tudnék maximum beleálmodni, de ezt már csak azért, hogy valamibe belekössek. Önmagában a burger nem kevés és ehhez hozzájön a köret ami elhozza a jól lakott kis óvodás életérzést. A coleslaw inkább már csak pont az i-re, ha mindent felfalunk a tálcáról akkor az 5 órás adag garantáltan megvan. Az üdítõ kis üveges termékeket jelent, szóval egy pofa sör nem árt öblítésnek. Visszatérve a húshoz elgondolkoztam, hogy néhol a 15 dkg-nak hirdetett verziók negyedakkorák, mint ez…jó persze lehet agyondöngölték.

Pont: 9/10

Ár/érték: Meglepett, a BnB Brgr magában 1190 forint, amire a menü újabb 290 forintot jelent, de még így sem léptük át a mágikus 1500 forintos vonalat. Ennyiért erõsen a megérte és ajánlott kategóriába került nálam a Beer and Burger és így a focaVB elõtt ki merem állítani, hogy még betérek és akkor gyanúsan ráhajtok egy hot-dogra. A hely még nagyon “tiszta” egy horzsolás sincsen falon, de majd félév múlva már “belakják” a vendégek a helyet. Egy picit a fizetés még akadozott, de ez normális egy alig hónapos gyereknél, idõvel biztosan összekopnak a folyamatok és minden gördülékenyen fog menni. Hétvégén éjjel 3-ig várják az éhes bulizókat és mivel köpésnyire a Doboz, valószínûleg meg is fognak érkezni. Egyetlen dolog amin nem tudtam túllépni az a folyamatos 90-es évekbeli romantikus angol nyálslágerek, ennél tökösebb zene is pöröghetne egy ilyen helyen!

Pont: 9/10

(ha esetleg nem szûrné füled a csodálatos muzsikát kilométerekrõl, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk hol van a Beer and Burger)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/beer-and-burger-bnb-brg...

sponsored links

Keres?s