BBQ csirke

2014-01-15

sponsored links

Nem terveztem ezt a bejegyzĂ©st megĂ­rni,mert csak prĂłbĂĄnak szĂĄntam a Barbecue csirkĂ©t. Egy telefonos fotĂłt azĂ©rt felkĂŒldtem rĂłla a fĂ©szbukra Ă©s kedves olvasĂłm, Orsi,mĂĄris könyörgött a receptĂ©rt.:) Úgyhogy a maradĂ©k pĂĄr szem hĂșst Ă©s a tĂĄl aljĂĄn ĂĄrvĂĄlkodĂł salĂĄtĂĄt beĂĄllĂ­tottam egy fotĂł erejĂ©ig-nĂ©zzĂ©tek el nekem, nem valami szĂ©p, tudom. SzĂłval ez egy prĂłbeverziĂł, azt hiszem a hĂșst kicsit tĂșlbonyolĂ­tottam a fĂ©lĂłrĂĄs sĂŒtĂ”zacskĂłs mĂ»velettel, ha rögtön az elejĂ©n wokban kezdem, talĂĄn jobb lett volna Ă©s nyilvĂĄn töredĂ©k idĂ” alatt kĂ©sz lett volna. 
Most lehet fujjogni, hogy nem sajĂĄt kĂ©szĂ­tĂ©sĂ» a BBQ szĂłsz, de a gyĂĄri annyira finom, hogy olyat Ășgyse tudok otthon. Az meg, hogy esetleg van benne 1-2 E? Nem iszom, nem dohĂĄnyzom, nem vedelek kĂłlĂĄt, szĂłval 1-2 E nekem is "jĂĄr" :)
Itt a recept, hamarosan szerintem elkĂ©szĂ­tem Ășjra Ă©s frissĂ­tem a bejegyzĂ©st!!!!


HozzĂĄvalĂłk:
2 fÔre

500 gr csirkemellfilé
méz
BBQ szĂłsz ( Ă©n Heinz mĂĄrkĂĄjĂșt hasznĂĄltam )

A salĂĄtĂĄhoz:
lucullus paradicsom
mini mozzarella golyĂł
fél csokor friss snidling
bazsalikomos olĂ­vaolaj
fokhagymĂĄs crouton
salåtalevél ( itt " little gem", azt hiszem otthon római salåtånak hívjåk)
pici sĂł

A hĂĄttĂ©rben megbĂșvĂł csĂĄszĂĄrzsemle elkĂ©szĂ­tĂ©se itt olvashatĂł.


Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, csíkokra vågjuk, picit sózzuk-borsozzuk majd bepåcoljuk 5 ek. BBQ szósz és 2 ek. méz keverékébe. Állni hagyjuk, nyilvån minél tovåbb, annål jobb lesz.
2. SĂŒtĂ”zacskĂłba tesszĂŒk a hĂșsokat az összes szĂłsszal egyĂŒtt Ă©s 180 fokon fĂ©lĂłrĂĄig sĂŒtjĂŒk.
3. EzutĂĄn Ă©n kivettem a hĂșsokat ( lĂ© nĂ©lkĂŒl,mert elĂ©g sokat eresztett) Ă©s ĂĄtdobtam Ă”ket egy wokba. Újabb adag BBQ szĂłsz Ă©s mĂ©z ( itt mĂĄr nem mĂ©rtem, csak Ă©rzĂ©sre) Ă©s nagy lĂĄngon, folyamatosan forgatva addig sĂŒtöttem a hĂșsokat, mĂ­g teljesen be nem vonta Ă”ket a sĂ»rĂ», ragacsos szĂłsz Ă©s nĂ©hol megfeketedtek-mert Z. Ă­gy szereti:)
SzĂłval legközelebb azt hiszem megspĂłrolom a sĂŒtĂ”zacskĂłt Ă©s rögtön a wokkal kezdek.
4. A salĂĄtĂĄhoz felcsĂ­kozom a rĂłmai salĂĄtĂĄt, fĂ©lbevĂĄgom  a paradicsomokat, hozzĂĄadom a croutont, a mozzarella golyĂłkat, az aprĂłra vĂĄgott snidlinget, kicsit sĂłzom Ă©s meglocsolom bazsalikomos olĂ­vaolajjal. FogyasztĂĄsig hĂ»tĂ”be teszem.





Folytatás a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s