Bazsalikomos retekkompót

2014-05-01

sponsored links



Igen, retekkompót. Én nem tudtam, hogy van ilyen, ezért amikor megláttam a képet a Nõk Lapjában, azonnal elhatároztam, hogy ezt nekem ki kell próbálni! Soha életemben nem készítettem még kompótot, azt hittem, bonyolult, de természetesen nagyon egyszerû volt. Bár elsõre aggódtam, hogy ennyi ecettõl milyen íze lesz, de felesleges volt, isteni finom lett a végeredmény!

Hozzávalók:
- 5 csomó zsenge, piros vajretek
- 1 dl fehérborecet
- 4 ek méz
- só
- 1 ek szárított bazsalikom
Elkészítés:
Néhány perces melóval nagyon különleges és egyáltalán nem mellesleg felettébb ízletes kompótot készíthetünk magunknak.
A retkeket megmossuk, levágjuk az aljukat, a tetejüket, mérettõl függõen félbe vagy negyedbe vágjuk õket. Egy nagy lábosba halmozzuk a felkockázott retkeket, felöntjük annyi vízzel, hogy bõven ellepje. Hozzáadjuk az ecetet, egy csipet sót, a bazsalikomot és a mézet. Puhára pároljuk a retkeket (kb. 20 perc). Hagyjuk kihûlni, majd befõttes üvegekbe kanalazzuk a retkeket, és felöntjük annyi lével, hogy az üveg megteljen. Már csak annyi dolgunk van, hogy a hûtõbe sorakoztassuk az üvegeket, majd reggelihez laza mozdulattal kiveszünk egy adagot, krémsajttal megkent kenyérre halmozzuk a retekkompótot, és csak esszük, esszük és esszük...
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/05/ba...

sponsored links

Keres?s