Bazsalikomos, paradicsomos zöldbab (karósbab) leves

2014-07-16

sponsored links

Egy kedvenc új kedvenccel ízesítve :) Imádom a karósbab levest paradicsomosan, de eddig csak petrezselyem - és zellerzölddel fûszereztem, de tavaly óta nagyon megtetszett a paradicsom - bazsalikom páros, ezért most ebbe is az került. Isteni, fõleg hidegen :)


Hozzávalók (2 személyre): 60 - 70 dkg zöldbab (karósbab), 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, só, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis csokorzöld és lila bazsalikom. A rántáshoz: kevés olaj, fél evõkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése: A zöldbab végeit lecsipkedjük, darabokra tördeljük, alaposan átmossuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, kettõbe vágjuk. Kb. 1, 5 liter vizet sóval felforralunk, hozzáadjuk a paszulyt, a hagymát, a paprikát, és puhára fõzzük. Közben a paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, míg kezd szétfõni. A megpuhult zöldbabhoz hozzáadjuk a paradicsomot, összeforraljuk. Elkészítjük a rántást: az olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, felöntjük egy kevés vízzel és a tejjel, csomómentesre kavarjuk, a leveshez öntjük. Folyamatosan kavargatva újraforraljuk. A tetejére szórjuk a fimomra aprított bazsalikomot.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s