Bazsalikomos-epres vaníliafagyi

2014-05-19

sponsored links

Háááát az úgy volt, hogy megint nem az lett a végeredmény, mint amit terveztem. :) Ez gyakran elõfordul. A csokis sütinek tervezett tésztából így lett a múltkor marcipános epres piskóta, például. Most azonban annyi volt a különbség a szokásos helyzethez képest, hogy nagy terveim nem voltak. Barátnõimet vártam egy kis hétvégi brunchra, és hát nyilván kell valami édesség. Vagy legyen inkább többféle édesség, abból baj nem lehet. A múltkori véletlen szülte epres-marcipános süti biztos volt, így emellé kellett még valami már típusú. Panna cotta? Uhh, nem rossz ötlet, de arra már nem volt idõm. Valami pohárkrém? Hmmm, uncsi, az már volt. Mindenesetre jól bevásároltam eperbõl a piacon, abból még katasztrófa nem történt. Bazsalikom is volt itthon a szintén a brunchra készített pesto miatt. Ezen háttérinfok birtokában az Aldiban belémcsapott a desszert-megvilágosodás: kell vennem vaníliafagyit és készítek hozzá egy kis forró bazsalikomos-epres ragut.



photo-2



Így jöttem haza, és még akkor is ezt gondoltam, amikor a csajok már itt voltak nálam, és együtt mentünk ki a konyhába elkészíteni az édességet. Aztán kinyitottam a hûtõt és újból borult a terv. Megláttam a görög joghurtot, bevillant a múltkor említett Amaretto likõr és kész vége, újraformálódott az egész. :)



photo 1



A következõ ízorgia kombót képzeljük el:

vanília fagyi (ez még bolti, DE! amíg ezt a bejegyzést írom, már készül az elsõ házi fagyim)

+

forró bazsalikomos eperragu

+

amarettos joghurt

+

zabkekszmorzsa



?Úúúúúúristen, segítséééééééég!?  - ordítottak az ízlelõbimbóink az elsõ falatnál. Aztán jött a ?mégmégmégmégmég, kérek mééééééég!?. Ez ugyanis addiktív. A következõ napokban valahogy minden nap sikerült elfogyasztanom egy ilyet. :)



Az elkészítés pedig igazán egyszerû: egy edénybe beletesszük a kis darabokra vágott epreket, az egészen apróra vágott bazsalikomot, egy kis reszelt citromhéjat+levet, 1-2 kiskanál saját vaníliáscukrot, és 2 ek. kristálycukrot. Feltesszük forrni, majd ha már rottyant egyet-kettõt, levesszük.

A joghurtot (azért jó a görög joghurt, mert krémes az állaga, és nem olyan savanykás az íze) kikeverjük 1-2 (vagy 4-5 :) ) löttyintés Amarettoval.

Az összeállítás pedig: egy tálkába teszünk pár gombóc vaníliafagyit (már csak akkor, ha mindennel megvagyunk), rákanalazzuk a forró eperragut (ettõl egy picit megolvad a fagyi), erre jön a joghurt és a kekszmorzsa.



Azt hiszem meglett a nyár slágere! :) Ígérjétek meg, hogyha nem is fagyival, de valahogyan kipróbáljátok a bazsalikom-eper párosítást! Gyertek a facebookra is, írjátok meg milyen volt a találkátok a bazsalikomos eperrel!


Hasonló bejegyzések:




1
Epres Oreo torta


8
Epres-rebarbarás clafoutis


photo 3
Hófödte Oreo golyók


photo 2
Tripla csokis cupcake




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/05/19/ba...

sponsored links

Keres?s