Bazsalikomos-cukkinis haltekercs
sponsored links
Grillezésre tökéletesen alkalmas a cukkini és a hal is. Együtt is nagyon finomak, fõleg, ha sütés elõtt - mondjuk egy éjszakán át - finoman fûszerezve még pácolódnak is. A bazsalikomlevelek is nagyon jól passzolnak az ízvilághoz, nem érdemes kihagyni belõle. Aki szereti, akár padlizsánnal is készítheti, ugyanígy vékony, hosszú padlizsánszeletekbe tekerve a halhúst. Akár cukkinivel, akár padlizsánnal készül, mindenképpen diétás, szénhidrátszegény, emellett nagyon finom étel. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin augusztusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 16 tekercshez:
- 1 kg fagyasztott tõkehalfilé
- só
- frissen õrölt bors
- citromlé
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 zsenge cukkini
- olívaolaj
- A cukkiniket megmostam, és a héjukat is meghagyva, hámozóval szép, vékony, hosszú szeleteket vágtam belõlük.
- A halfiléket felengedtem, papírtörlõvel felitattam róluk a nedvességet, majd 4-5 cm széles és kb. 10 cm hosszú szeletekre vágtam.
- Ízesítettem sóval, õrölt borssal és citromlével.
- Minden haldarabra néhány bazsalikomlevelet tettem, feltekertem, majd 1-1 cukkiniszelettel körbecsavartam.
- A tekercseket fogvájóval megtûztem, és olívaolajjal meglocsolva néhány órára hûtõbe tettem.
- A jól lecsepegtetett haltekercseket faszénparázs fölött körbesütöttem, a sütés megkezdése után eltávolítottam a fogvájókat.