Bazsalikomos-cukkinis haltekercs

2014-08-19

sponsored links

Grillezésre tökéletesen alkalmas a cukkini és a hal is. Együtt is nagyon finomak, fõleg, ha sütés elõtt - mondjuk egy éjszakán át - finoman fûszerezve még pácolódnak is. A bazsalikomlevelek is nagyon jól passzolnak az ízvilághoz, nem érdemes kihagyni belõle. Aki szereti, akár padlizsánnal is készítheti, ugyanígy vékony, hosszú padlizsánszeletekbe tekerve a halhúst. Akár cukkinivel, akár padlizsánnal készül, mindenképpen diétás, szénhidrátszegény, emellett nagyon finom étel. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin augusztusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 16 tekercshez:

  • 1 kg fagyasztott tõkehalfilé
  • frissen õrölt bors
  • citromlé
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 2 zsenge cukkini
  • olívaolaj




  • A cukkiniket megmostam, és a héjukat is meghagyva, hámozóval szép, vékony, hosszú szeleteket vágtam belõlük.
  • A halfiléket felengedtem, papírtörlõvel felitattam róluk a nedvességet, majd 4-5 cm széles és kb. 10 cm hosszú szeletekre vágtam.
  • Ízesítettem sóval, õrölt borssal és citromlével.
  • Minden haldarabra néhány bazsalikomlevelet tettem, feltekertem, majd 1-1 cukkiniszelettel körbecsavartam.
  • A tekercseket fogvájóval megtûztem, és olívaolajjal meglocsolva néhány órára hûtõbe tettem.
  • A jól lecsepegtetett haltekercseket faszénparázs fölött körbesütöttem, a sütés megkezdése után eltávolítottam a fogvájókat.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/08/bazsaliko...

sponsored links

Keres?s