Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves

2014-07-01

sponsored links



Nem számítottam rá, hogy még ilyenkor is tele lesz a piac borsóval, így  hazajövök két kilóval, és  egy még azután is marad, hogy én meg a Nagyobb nyersen eltüntetjük a felét.Így lett szombaton ez a könnyû leves belõle - van, aki teleette magét nyersen, van aki meg ki nem állhatja, ezért csak két személyre. 

Hozzávalók:

3 dkg vaj
25 dkg zöldborsó
nagy csipet só
1 kk. nádcukor
10 dkg krumpli
fél liter húsleves
fél dl tejszín
6-8 levél bazsalikom
kevés citromlé

A vajon a borsót átforgattam, a sóval és a cukorral fedõ alatt pár percig pároltam, hozzáadtam a vékonyra szeletelt krumplit is, majd felönöttem a húslevessel és fedõ alatt  addig fõztem, míg mindkét zöldség megpuhult.
A tûzrõ lehúzva botmixerrel pürésítettem, miközben hozzáadtam a tejszínt és a bazsalikomot is.
Tálaláskor még pár csepp citromot csepegtettünk a tányérba.

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/07/bazsaliko...

sponsored links

Keres?s