Bazsalikom szirup

2018-05-14

sponsored links


Ebben a bejegyzésben elmesélem nektek, hogy miért vetemedtem bazsalikom szirup készítésre és a roppant egyszerû receptet is megosztom veletek.
A hĂ©tvĂ©gĂ©n Gyöngyösön jĂĄrtunk Ă©s egy fantasztikus ebĂ©det fogyasztottunk el a Bori Mami Ă©tteremben. HĂ»sĂ­tĂ” italkĂ©nt pedig kĂ©rtem egy epres - bazsalikomos limonĂĄdĂ©t. A bazsalikom csak szirup formĂĄban volt jelent az italban, de ĂŒdĂ­tĂ”en friss volt. KaphatĂł boltban is bazsalikom szirup, de az otthon vĂĄltozat is igazĂĄn egyszerĂ». 







HozzĂĄvalĂłk kb. 2 db 3 dl-es ĂŒveghez:

1 csésze 4 dl-t jelent az esetemben

1 csésze cukor
1 csésze friss bazsalikomlevél
1 csésze víz







? A cukrot Ă©s a vizet egy edĂ©nybe összeöntjĂŒk Ă©s szirupot fĂ”zĂŒnk belĂ”le. Addig fĂ”zzĂŒk, amĂ­g bugyogni nem kezd a cukorszirup.

? Ekkor hozzĂĄadunk 1 csĂ©sze frissen mosott bazsalikomlevelet a sziruphoz Ă©s 15 percig fĂ”zzĂŒk Ă­gy. 

? A tĂ»zrĂ”l lehĂșzva befedjĂŒk az edĂ©nyt Ă©s Ă­gy hagyjuk kihĂ»lni. 

? Hidegen ĂŒvegekbe töltjĂŒk a bazsalikom szirupot Ă©s egy-kĂ©t hĂ©tig fogyasztĂĄs elĂ”tt Ă©rleljĂŒk.

? Vannak akik a szirupba turmixoljĂĄk a leveleket Ă©s vannak, akik csak leszĂ»rik egyszerĂ»en. Ez mĂĄr Ă­zlĂ©s kĂ©rdĂ©se. 

? Nincs mĂĄs dolgunk vĂ©gĂŒl, mint egy mennyei Ă©s hĂ»sĂ­tĂ” limonĂĄdĂ©t kĂ©szĂ­teni ezzel a kivonattal. 




Tovåbbi ötletekért és finomsågokért tartsatok velem a következÔ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szĂ­vesen oszt meg tĂ”lem tartalmat!

 Nyomtasd ki a bejegyzĂ©st!



Folytatás a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2018/05/bazs...

sponsored links

Keres?s