Barna sörös-gombás csülökragu

2014-07-01

sponsored links



Ez után a fogás után megnyaltuk mind a tíz ujjunkat :-)

Puha csülökhús, gomba, selymes tejfölös-sörös mártással...

Szeretek sörrel/borral fõzni, utánozhatatlan zamatot kölcsönöz a velük készült ételnek :-)





Barna sörös-gombás csülökragu

Elkészítési idõ: 2 óra

Hozzávalók:


  • 1 ek. zsír
  • 3-4 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 közepes hátsó csülök kicsontozva, nagyobb kockákra vágva
  • 75 dkg gomba (vagy 2 doboz konzerv gomba) cikkekre vágva
  • 5 dl barna sör
  • 4 dl tejföl
  • 1 ek. étkezési keményítõ
  • 8-10 ágacska friss kakukkfû (vagy 1-2 tk. morzsolt kakukkfû)
  • só, bors



Az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük élénk tûzön, majd felöntjük a sör kb. egyharmadával. Tegyük bele a kakukkfüvet, sót és borsot.

Tegyük hozzá nyugodtan a csontot is és fõzzük bele, remek ízt ad neki!

Takarék lángon fõzzük, az elpárolgott folyadékot pótoljuk sörrel.

Mikor majdnem puhára fõtt, adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát is, majd fõzzük teljesen készre.

A keményítõt keverjük el kevés hideg vízzel, majd a tejföllel, és adjunk hozzá apránként a csülök sörös szaftjából (hõkiegyenlítés).

A tejfölt csurgassuk a gombás csülökhöz, forraljuk ki néhány perc alatt. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk a fûszerek mennyiségét ízlésünk szerint.

Tetszõleges körettel - nálunk most galuska - és savanyúság kíséretében tálaljuk.




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/07/barna-soros-g...

sponsored links

Keres?s