Barchesz helyett

2014-04-19

sponsored links

A holnap elkészülõ sonkához készítettem ezt a kenyeret.


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl író
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
  • 30 dkg tönköly fehér liszt
  • 3 ek krumplipüré
  • 2 dkg  Oetker friss élesztõ
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

Tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • 1 ek mák

A tejszínt meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam a friss élesztõt és felfuttattam.
A dagasztógépbe öntöttem a megkelesztett élesztõt, az írót, a szoba hõmérsékletû vajat , a kétféle lisztet és a sót. 10 perc alatt ruganyos, fényes tésztát dagasztottam belõle, amit egy óra alatt langyos helyen duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen ketté osztottam, vastagabb rudakat sodortam belõlük (kb. 40 cm hosszú) és maga körül összetekertem a két szálat. A végeit maga alá hajtva sütõpapírral bélelt õzgerincformába fektettem.
Tetejét megkentem felvert tojással és megszórtam mákkal. Újabb 25-30 percig kelesztettem. Közben a sütõt elõmelegítettem 180 fokra és 35-40 perc alatt aranybarnára sütöttem a kenyeret.

A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s