Barackos és szilvás batyu

2014-02-02

sponsored links

Barackos és szilvás batyu
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2-3 ek. cukor
8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
3 dkg élesztõ

Tölekteléknek:
sárgabarack, szilva
Meghinteni:
fahéjas porcukor
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (elõször a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztõ) a kenyérsütõgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá, és hagytam végigfutni a programot.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél centi vastagra kinyújtottam. Nagyméretû (9 centi átmérõjû) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük). A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleketegymásba fûztem a gyümölcs felett.
Így készítettem
Kis tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra elõmelegítettem a sütõt, majd alsó-felsõ lángon 40 perc alatt szép pirosra sütöttem.
A kisült kalács


Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam
Nagyon finom könnyû kalács, két gáztepsivel lett ebbõl a mennyiségbõl, de kérdéses, hogy holnapra marad-e?
Angelinánál találtam a receptet, köszönöm neki ezt a mutatós és finom kalácsot!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/02/barac...

sponsored links

Keres?s